Gå til hovedinnhold
Group 7036
Artiklar
To norske lag til USA

To norske lag til USA

Akademiet Spagheπi og Glowing Crowns har ikke en rolig oppladning til sommerferien. 7.-9. juni reiser de til Worcester som ligger like utenfor Boston i USA, og skal konkurrere sammen med over 100 lag fra hele verden. Vi har tatt en prat med lagene for å høre hvordan de forbereder seg og om de har noen tips til nye lag som skal prøve seg i årets oppdrag.

https://admin.hjernekraft.org/media/yw2ds4hg/lagbilde-glowing-crowns-web.jpg

Glowing Crowns reiser til Worchester med åtte deltakere. Laget er en videreføring av et av skolelagene fra Brundalen Barneskole. De deltok i 6. trinn, og fikk en ny runde nå i 7. trinn. I jobben med FLL opp mot Skandinavisk Finale, hvar hele trinnet involvert i koding, robotbygging, presentasjoner og prosjekt. Det var ca 50 elever som deltok i denne jobben frem mot regional finale i 2023. Derifra gikk laget videre til Skandinavisk finale i Mo i Rana før jul og dit reiste hele 48 barn fra Trondheim. Det ble en kjempetur for hele trinnet, og FLL-resultatet ble bra her også, så da ble det USA og verdensfinale neste. 

Laget består nå av åtte barn som ønsker å fortsette med dette, og representere laget i Boston. Etter jul har de møttes minimum 2 ganger i uken, men nå fremover blir det nok oftere for å få gjort alt som skal gjøres før finalen. Les mer om lagmedlemmene her: https://glowingcrowns.no/blog

– Hva synes dere det er viktig å forberede dere på før avreise?
– Det å øve seg på å snakke engelsk er en viktig forberedelse. I Boston må man holde presentasjonene på engelsk, og dommerne vil spørre ut på engelsk også. Alle på laget prøver å tenke på hvilke spørsmål man kan få av dommerne, og vi forbereder oss ved å øve, øve og øve. Det er også viktig å øve på å plassere og kjøre roboten før avreise.

– Hvordan føles det å avslutte FLL-sesongen med en invitasjon til en internasjonal turnering?
 – Alle kjente på stolthet når beskjeden kom. Det kom som et sjokk, men det er veldig morsomt og kult.

– Har dere et godt tips til lag som skal delta i 2024-sesongen?
– Ikke vær nervøs, ha det gøy. Hold hodet kaldt, ikke bli skuffet.
Det er viktig å kalibrere roboten, vaske hjulene og å ta en debrief etter kampene. Ha fokus på å øve og forberede, og sist, men ikke minst, ha det veldig artig!

 

Lagbilde


Akademiet Spagheπi fra Drammen består av fire elever og en veileder. 

– Laget vårt er et variert lag med mange forskjellige kvaliteter. Noen av oss er gode til å kode imens noen av oss er bedre til å eksperimentere. Vi har det veldig fint på laget vårt, og vi har også et ganske stort konkurranseinstinkt. Alle på laget går på Akademiet Realfagsskole Drammen.

– Hva synes dere det er viktig å øve/forberede dere på før avreise?
– Vi synes det er viktig å øve og forbedre det innovative prosjektet og roboten slik at vi kan oppdage feil i god tid før konkurransen.

– Hva er dere mest spent på?
– Vi er mest spent på konkurransen og selvfølgelig det å møte amerikanerne. Det blir interessant å observere og få et innblikk over hvordan amerikanerne lever deres daglige liv, og om de er slik de er i filmer.

– Har dere et godt tips til lag som skal delta i 2024-sesongen? 
– Vi har et par tips som nye lag kanskje kan få nytte av. Det første er at det er ekstremt viktig å ha bra kommunikasjon, for eksempel å sette opp en Teams eller Snapchat gruppe. Det er også viktig å jobbe mye etter skolen, og ha morsomme kvelder som pizzakvelder. Det viktigste er selvfølgelig å ha det gøy!

 

Vi ønsker lagene lykke til i USA! 

 

Lag viser samhold under turneringAkademiet Spagheπi på lokal turnering.

 

Robotkamp Skandinavisk finaleGlowing Crowns under robotkamp på Skandinavisk finale 2023.