Gå til hovedinnhold
Group 7036
Artiklar
Endelig arrangeres SIA igjen!

Endelig arrangeres SIA igjen!

SIA

Etter ett års pause gleder vi oss til å endelig kunne arrangere FIRST LEGO League Scandinavian Innovation Award (SIA) igjen! 

I år er sjette gang vi arrangerer SIA, og sammen med oss har vi Tekna som støtter årets arrangement. Sammen deler vi troen på de fremtidige generasjonene og at de vil klare å løse utfordringer som vi voksne ikke vet svaret på!

https://admin.hjernekraft.org/media/1wwb43iw/sia_presentasjon-dommere.jpg

Hvert år deltar rundt 700 lag i FIRST LEGO League Challenge, og en av kategoriene de konkurrerer i er Innovativt prosjekt. Her deltar lagene med en innovativ ide innenfor årets tema, som de har utforsket, utviklet og forbedret gjennom flere prosesser, og ofte i samarbeid med målgrupper og fagpersoner.

Vi ønsker å sette søkelys på disse fantastiske innovatørene og ideene deres, og inviterer derfor de ti lagene med de beste ideene til SIA, hvor de skal feires, og hvor de kan konkurrere om å bli årets SIA-vinner 2024.


Rekruttering til fremtidens studier 
Vi mener dette arrangementet er veldig viktig for rekruttering til fremtidens studier i realfag, og ikke minst innenfor innovasjonsfeltet i Norge og internasjonalt. Statistikk viser at vi vil trenge mye mer arbeidskraft innenfor teknologi og realfag enn vi har søkere til disse studiene i dag. Ved å feire barn og ungdoms engasjement på disse feltene, tror vi sammen med Tekna at vi kan være med å rekruttere enda flere til å velge disse studiene i fremtiden.


Hvordan delta i SIA?
For å kvalifisere seg til SIA må laget skille seg ut på sin lokale turnering ved å ha en spesielt innovativ idé. Dommere på lokal turnering og Skandinavisk finale har muligheten til å nominere lag. Disse lagene blir bedt om å sende inn en rapport for å beskrive ideen og arbeidet de har gjort, før en nominasjonsjury bedømmer de og avgjører hvem som mottar invitasjon til SIA. Hvert år mottar vi utrolig mange gode nominasjoner, men det er kun 10 som kan bli invitert til SIA.


Spennende opplevelse
De som inviteres til SIA får være med på en kjempespennende opplevelse. Kvelden før SIA inviteres lagene til en bli-kjent-kveld, i år tar denne sted på Teknisk Museum hvor deltakerne får en «Night at the Museum» og får være der etter stengetid.

Selveste SIA-dagen består av åpningsseremoni, presentasjonene til lagene, spennende foredrag av Tekna-presidenten, workshop med CapGemini, og til slutt avslutning- og premieseremoni.
 
Vi ønsker alle FLL-lag tusen takk for de gode ideene de deltok med i år, og masse lykke til SIA-lagene som møtes i Oslo 12. februar!


* Konseptet er basert på Global Innovation Award som var en global konkurranse som ble arrangert av FIRST i USA hvert år. Her deltok 20 lag fra hele verden. Global innovation Award ble avviklet fra 2023, men Scandinavian Innovation Award vil fortsette, for vi tror at det er ideene til dagens barn og ungdom som vil løse problemene vi står ovenfor som verdenssamfunn! Deltaker viser frem forskningen under Scandinavian Innovation Award 2019