Reipå skole 6 og 7

Reipå skole 6 og 7 består av 19 elever fra 6. og 7. klasse ved Reipå Skole i Meløy. Ingen av oss har deltatt på FLL før.

Bildeblogg

06.11.2020

Nå er det siste rest igjen på forskingen. De skriver ned til læreren og foreldre til 1. klassingene, om hva de har forsket på og hva de skal gjøre videre.

04.11.2020

I dag har forskergruppa tatt med seg 1. klasse i gymsalen. Det var mange ulike aktiviteter, blant annet tante floke, dødball, elefantball, lenke sisten, kongen befaler og haien kommer. Jeg tror mange av elevene synes det var gøy. nedenfor er oppskrift\ fremgangsmåte på de forskjellige lekene.

27.10.2020

det er 2 grupper som gjør hver sine oppdrag. jobber med tredemølla og vektarm. de setter i plugger og prøver å lage en fløyte.

21.10.2020

21.oktober I går kveld møttes noen fra robotgruppene for å jobbe videre tre stykker møtte opp pluss noen i fra femte klasse. Både rektor,veiledere og noen foreldre var til stede. Etter to times arbeid fikk de sjokoladekake og kakao med krem. Og i dag jobber robotgruppe 2 med å fullføre oppdraget med tredemølla. De virker ganske fornøyde og får det til hver gang. Robotgruppe 1 jobber med å ta tiden for og se om de bruker for lang tid å dytte inn skritt telleren.

20.10.2020

I dag har vi jobbet med FLL-prosjektet på skolen igjen. Forskergruppa har prøvd å komme på ideer til hvordan småskolebarn skal velge å være i aktivitet istedet for å sitte ved en skjerm. Robotgruppa har jobbet med å få roboten til å gå under bommen og levere klosser på området på den andre siden. Noen har jobbet bra, mens enkelte har virret litt rundt.

20.10.2020

Målet til gruppe 2 i dag er å programmere roboten og kjøre rundt hele banen. Målet til gruppe 1 er å få unnagjort de vanskeligste oppgavene først. Prøvekjører robot. Prøver og kjøre robot til benken så den faller ned. Forskergruppa forsker på helse og aktivitet. De skal intervjue 1.klasse om hvor aktive de er på fritiden og på skolen, Hjemme. Nå har de et forsøk på å få ungene mere aktive i hverdagen, og de skriver en rapport. I dag har vi hatt besøk av folkehelserådgiver Marlene blomstereng Karlsen. Hun hadde foredrag om aktivitet og bevegelse og hva så skjedde hvis man ikke var i aktivitet nok og hva så var fordelen med det og ulempen med det. De fleste 1. og 2. klassinger sier at de liker best å være ute når det er fint vær. Men når det er dårlig vær liker de best å være inne. Nå har vi vært og intervjuet 1. og 2. klasse om hvor aktiv de er om dagen og hva de liker best av å vær ute og inne og 10 stykk likte og være inne og 9 stykk likte og være ute og nor de var inne så likte de fleste og tegne og nor de var ute så likte de fleste og sykle eller leke.

20.10.2020

Hei vi er blogg gruppen Tomina, Julie, Mia! Vi jobber med og forske/se hva de andre gruppene gjør