Gå til hovedinnhold
Group 7036

Umeå

Challenge - 10-16 år
Facebook

FIRST® LEGO® Leauge Challenge kommer till Umeå 2024!

FIRST® LEGO® Leauge Challenge är en av världens största kunskaps- och tekniktävlingar för barn och ungdomar i åldrarna 10-16 år. Tävlingen riktar sig framförallt till skolklasser (åk 4-9) men även lag som vill arbeta med projektet på fritiden är välkomna att delta.

Generell info

Hur går det till?

I mitten av september släpps årets uppdrag som lagen ska arbeta med under 8 veckor. Lagen ska tillsammans undersöka årets tema, hitta en innovativ lösning på ett problem och designa och programmera en LEGO® Education robot.


Den 9 november deltar lagen i en turnering på Curiosum Science Center i Umeå där de får chansen att presentera sitt projekt och möta andra lag. Vinnande lag kvalificerar sig vidare till den skandinaviska finalen i Trondheim den 30 november!


Information till lärare

Att arbeta med FIRST® LEGO® Leauge Challenge passar väl in mot grundskolans läroplan i flera ämnen. Under projektperioden tränar lagen på allt från problemlösning och programmering, till samarbete, innovation och presentationsteknik.


Du som lärare/lagledare får tillgång till lektionsplaneringar, material, fortbildning och stöd för att kunna genomföra projektet tillsammans med din klass. Under vecka 38 välkomnas alla lagledare på ett lagledarmöte på Curiosum Science Center, där ni får en genomgång av årets uppdrag och möjlighet att träffa andra lagledare. Mer information om detta tillfälle kommer senare.


Avgifter

I år deltar skolklasser helt kostnadsfritt i turneringen! Detta innebär att både anmälningsavgiften och det Challenge-set som krävs för att kunna delta ingår i anmälan. Curiosum Science Center kommer dessutom kunna erbjuda lånerobotar (LEGO® Education SPIKE Prime + utbyggnadsset) till deltagande skolklasser.


Anmäl er här redan nu!


Program

Regionfinalen går av stapeln den 9 november på Curiosum i Umeå. Vinnande lag kvalificerar sig vidare till den skandinaviska finalen i Trondheim den 30 november.


Mer information och program för tävlingsdagen delges lagledare under lagledarträffen vecka 38 och publiceras här under hösten.

Påmeldte lag

Pops Academy

8A

8b

Klass 4 Ålidhem

Klass 5 Ålidhem

Turneringskomité

Profilbilde

Hanna Nordström

Projektledare
+46 72 201 2823
hanna.nordstrom@umu.se
Profilbilde

Madelen Bodin

Projektledare
+46 90 786 96 18
madelen.bodin@umu.se