Tjongsfjord skole 7.kl

Vi er 6. og 7. klasse ved Tjongsfjord skole. Ingen av oss har vært med på dette før, men mange av oss har erfaring med legobygging. 


Alle på laget gleder seg til turneringen. Alle sammen syns dette er spennende, gøy og veldig lærerikt. Vi har allerede lært litt om energi og teknologi så å lære mer om noe man allerede kan litt om det er bare gøy. Alle har bygd litt og startet på prosjektet. Vi har forsket og bygd, og prøv å finne nye løsninger på hvordan vi skal utføre oppgavene. 


"Vi er den beste klassen fordi vi er hele tiden glad!", Sier Benjamin i 6. klasse.

Bildeblogg

02.11.2022

her jobber vi i prosjektgruppa på powerpoint. vi øver på hva vi skal si og skal sjekke hva som skal forandres.

01.11.2022

Så dro vi til turbinhuset og vi ble forklart litt mer. Vi fikk gå inn hver vår tur i turbinhuset for å bli forklart hva som var inni og hvordan det funket. På bildet ser man 1.-7.kl utenfor turbinhuset til kraftverket i Kisten.

01.11.2022

1.-7. kl dro til Kisten for å bli forklart og lære om hvordan et vannverk funker og hvordan vannkraft funker og gir elektrisk energi. På bilde ser vi vannmagasinet og vannrørene som går videre til kraftverket.

29.10.2022

Problemstillingen vår er: Hvordan kan vi utnytte de fornybare energikildene bedre i samfunnet? Her ser dere et bilde av en modell vi har laget så vi kan vise hva vi her tenkt. her ser dere en vindmølle og solcellepanel og en oppfinnelse vi kaller regneverket, den fanger opp regn, og når det er nok regn åpnes noen luker, så går vannet i turbiner og lager strøm.

03.10.2022

Her har vi i 6. og 7. kl. fordelt FLL-jobber, og laget lapper der vi skrev utfordringer til dagens energikilder og ideer til mer bærekraftig energi. Vi har hengt opp lappene og etterpå prøvd å lage prosjektideer av dette.

Sponsorer

Gigante Salomon AS
Helgeland Smolt avd. Reppen
Kvarøy Fiskeoppdrett AS
Lions Club Ørnes