Cabotage Warriors

Vi er en skoleklasse fra Hauger skole i Bærum. Vi går alle sammen i 9 klasse og er 14/15 år gamle. Vi konkurrerte i Drammen, Norge, hvor vi vant tre priser, inkludert champions prisen, og er også pukket ut til SIA (Scandinavian Innovation Awards)

Vår løsning er en app som stopper ulovlig kabotasje, og vi syntes dette er noe som er utrolig spennende å forske på. 

Alle på laget vårt er ulike og har forskjellige interesser, men fortatt jobber vi sammen som et lag, inkluderer alle, respekterer alle sine forskjeller, og har det veldig gøy. Bildeblogg

03.03.2022

Litt sent innlegg, men for litt siden var vi i møtet med markedsføringsfirmaet bearing point, som skal hjelpe oss og dele appen, lage en reklamevideo, oppdatere nettsiden (https://cabotagewarriors.com/) og dele reklamevideoen vår på spill osv, som belønning. Nå er det heller ikke lenge igjen til finalen og vi gelder oss veldig, vi har akkurat fått levert rapportene, og planlakt reise. Lykke til til alle sammen!!!

28.02.2022

Update! Vi har begynt å videreutvikle appen år på nye programmer. dette vil få appen til å se bedre ut og hjelpe oss kompliserte funksjoner som tastatur og google maps. her er en sneak peek av appen:

28.02.2022

Vi har endelig fått vår egen hjemmeside. her kan dere lese om oss, hva vi gjør, hva vi skal, appen vår, osv. https://cabotagewarriors.com/ skann her

04.02.2022

I dag har vi fått sortert på lass alle sponsormidler, og klær vi har fått tilsendt, i tillegg til at vi har vært på møte med it firmaet Bearing Point som skal hjelpe oss og lage en prototype av appen Vi har også laget ferdig vårt første program med den nye roboten vår "Mc Chicken", og jobber med flere. I tillegg har en journalist fra NLF (Norsk lastebileier forbund) vært hos oss og levert en stor roll up, i tillegg til at han laget en sak om oss på hjemmesiden deres(https://lastebil.no/Aktuelt/Nyhetsarkiv/2022/Niende-klassinger-lager-kabotasje-app). Nå er det heller ikke lenge igjen til SIA (Scandinavian Innovation Awards) Noe som vi ser VELDIG frem til. Lykke til der, og fremover! Cabotage Warriors.

01.02.2022

Vi har en spennende nyhet å komme med! Som noen vet har vi designet en app som skal stoppe kabotasje++, og i dag har en av våre lagmedlemmer fått satt opp et møte med et app-produseringsfirma, noe som er veldig stort, og gjør at vi kanskje kommer et teg nærmere en ordentlig ap. i tillegg har vi snakket med budstikka som skal lage en sak om oss, og en journalist hos NLF (norsk lastebileier- forbund) som også skal skrive om oss i deres magasin. Fremover jobber vi på spreng for å få ferdig presentasjonene til SIA(Scandinavian innovation awards) Vi har også jobbet med å lage tidsplaner, så vi skal få tid til alt før Ålesund, da dette var noe vi slet med før vi konkurrerte i Drammen. Vi har foreløpig rundt 200 poeng i robotbanen, men fortsetter og jobbe men den. Hauger skole 9D Cabotage warriors/kabotasje kriger klanen.

27.01.2022

Hei igjen! Nå i det siste har vi jobbet mer med programmering, og lært opp flere i klassen til å programmere, av de som har mere erfaring med det. Vi har også laget videopresentasjoner til online møte med SIA, noe som vi gleder oss veldig til. Vi har også delt appen med fler i det siste, og ringt flere selskaper og hørt hva de syntes. Nå jobber vi også med standen og skal til en bilopphugger, for å få deler vi kan bruke. I tillegg er vi i kontakt med universitetet i Oslo, som kanskje kan hjelpe oss på veien mot å lage appen. Hauger 8D(9D) Cabotage fighter clan

18.01.2022

I det siste har vi jobbet på spreng for å få produsert appen vår for skandinavisk finale, i tillegg til å gjøre ferdig rapporter og presentasjoner til SIA. Vi har også delt inn i litt grupper så alle skal ha noe å gjøre som de syntes er gøy. Vi har også vært så veldige og bli sponset fra siemens, og elevrådet på skolen vår. Hauger 8D (9D)

09.01.2022

Vi er så glade for alle prisene vi har vunnet, vi vant i Drammen teknologiprosjekter 2 plass prosjektperioden 1. plass og Champions prisen. Vi ser skikkelig frem til scandinavisk finale i Ålesund, og flybilletter til hele klassen er bestilt, samt har vi avtalt med Åse skole at vi skal sove der. I tillegg er vi så heldige at vi den 14 februar skal konkurrere i scandinavian innovasion awards, noen som vi også ser veldig frem til. Nå i det siste har vi bygget en helt ny robot som forhåpentligvis skal hjelpe oss og løse enda fler oppdrag å få enda flere poeng, samt har vi snakket med yr.no, bensinstasjoner, og universitetet. Vi jobber på og syntes dette er skikkelig spennende! Vi vil også si godt jobbe til alle lag som har deltar i FLL, og lykke til til dere som har komme videre både til skandinavisk finale og SIA! Stå på!! Mvh Hauger skole 8D/Hauger skole 9D/Kabotasje Kriger Klanen.

29.10.2021

I dag har vi fått besøk av viseadm. Direktør ved NLF (Norges lastebileier forbund)-Jan Terje Mentzoni. Han fortalte oss mye om lastebiler, transport, og ikke minst problemstillingen vår kabotasje. Han fortalte om løsningene regjeringen her kommet opp ned, problemene som finnes og vi diskuterte potensielle løsninger. Det var veldig gøy og lærerikt og møte han, og vi har tatt et stort steg videre mot konkurransedagen.

26.10.2021

• Vår klasses verdier er å samarbeide med forskjellige folk • Formulere spørsmål • Alle hjelper alle • Alle programmerer • Forskjellige interesser • Sterke sider: flinke til å programmere, lese, samarbeide, matte og tegne

26.10.2021

I dag gikk vi i grupper, hvor alle gruppene hadde en oppgave hver. En oppgave kunne F.eks være «ring biltilsynet», en annen oppgave kunne være å «programmere». Dessverre er det flere som er opptatte eller ikke tar telefonen, men vi har greid og lage et møte med en fra NLF (Norges lastebil forbund) som skal komme hut på fredag, det ser vi veldig fram til.

14.10.2021

I dag har vi begynt og programmere med roboten for å bli bedre kjent med programmet og hvordan motorene fungerer, vi har også forsket videre på problemstillingen og funnet flere nyttige sider, folk å ringe og folk vi kan besøke. Vi har det veldig gøy og spesielt nå som vi begynner å komme i gang med programmeringen.

13.10.2021

Første kast av roboten er ferdig, men endringer må gjøres ettersom vi programmerer.

13.10.2021

I dag har vi funnet vår potensielle problemstilling, den er «Hvordan stoppe kabotasje på land og til sjøs?» Vi har også prøvd og finne lagnavn og ringt mange lastebilsjåfører og transportfirmaer, men svært få svarer eller har tid så vi jobber videre. Vi har også tatt lagbildet og lagt ferdig roboten, men vi gjør endringer ettersom vi begynner å programmere. Vi håper alle lag har det gøy, og vi gleder oss til konkurransen!

Sponsorer

Meny
NLF (Norges lastebileier forbund)
Siemens