Techno Builders

Vi heter Techno builders. Vi går på Mørkvedmarka skole/MMS. Vi går i 6A. Vi er 11 jenter og 8 gutter. Vi har vært med i FLL i 2år og vi har vært med i FLL jr i 2 år. Vi jobber på skolen med lærere. Da jobber vi med forskeroppgaven. Vi jobber på kveldstid med foreldre. Vi bruker å programmere og jobbe med kjerneverdier.

 

Vi er med i FLL pågrunn av vi har lyst og det er gøy:)

Bildeblogg

05.03.2022

Vi bruker noe som heter GitHub, det er en nettside som gjør det mulig å jobbe på forskjellige PCer samtidig. GitHub lar oss dele program med hverandre fra forskjellige PCer. Når vi bruker GitHub kan vi gå tilbake i tid sånn at hvis vi har gjort noe feil eller trenger å se på noe vi gjorde før kan vi bare trykke på History. Vi har noen fremmedord som vi bruker i GitHub, her er noen av dem og oversettelse. GitHub ordbok. FETCH ORIGIN: finner ut om det finnes lagrede program og dokumenter som andre PCer har laget og som vi ikke har sett PULL: drar ned fra skyen programmer og dokumenter som forskjellige PCer har lagret i skyen PUSH: Dra opp programmer og dokumenter som enheten som er koblet til skyen du pusher med har laget eller endret COMMIT TO MASTER: Forbereder programmet eller dokumentet på å bli sendt opp i skyen. Når en commit blir sendt i skyen tar man et steg for at historyen skal bli lenger. REPOSITORY: Den skyen som vi bruker nå, Lagringsplassen i skyen SHOW IN EXPLORER: Viser de innholdet vi har lastet opp på Github

21.02.2022

Nå er vi ramma av korona. i dag er vi bare tre på laget som ikke er syk eller har planer, så det første vi gjorde da vi kom var og vaske hendene sette oss ned og sende en video til de syke og ropte lag ropet og ønsket alle god bedring. De fleste som har covid har høy feber (ca.39-40) mens noen er kvalme og kalde og noen er svimmel. Heldigvis har vi en som er smittet av covid og har 39 i feber men han har klart og jobbe på hjemmefra, og det er vi veldig glade for.

14.02.2022

Vi er med på First Lego League fordi vi syns det er gøy og fordi vi har lyst til å lære. Vi liker å finne ut nye løsninger når vi jobber med oppdrag og når vi bygger lego. Det er viktig å samarbeide for og nå målene våre, vi er ganske dyktige. Vi vant Champions prisen i 2021, det var en ubeskrivelig opplevelse!. Vi følte at vi hadde fått det skikkelig, og det hadde vi. Nå skal vi oppgradere alt å gjøre vårt beste i Ålesund, det blir ikke lett men vi skal gjøre vårt beste. Alle i klassen er veldig stolte og sjokkerte over at vi vant. Men det handler jo ikke om å vinne. Vår veileder sa at det handler om å bli en bedre utgave av oss selv. Vi håper også å bli bedre kjent med de vi skal konkurrere mot, og vi skal ikke bare heie på oss selv vi må heie på de andre lagene også. Kanskje vi får noen nye venner. Det er viktig at vi gjør hverandre gode. En av de viktigste med First Lego League er å være nysgjerrig!

09.02.2022

På torsdag så øvde vi på det vi skulle si i Ålesund og det var gøy, og vi hørte på hverandre og hvis en sier noe så kan de andre tenke på det og få andre ideer og det er moro. Hver fredag så går vi igjen om alt vi har gjort den uken og det er veldig moro. Det som er det beste med FLL er det at man lærer av det man gjør på kveldene, og det er moro her fordi man kan lære av hverandre her. Her tester vi mye og hvis det er feil så retter vi det eller, så lager vi en ny ide. To i klassen har laget en dans som vi viste til dommeren i Bodø og vi syntes det var veldig gøy så vi skal danse i Ålesund, men vi skal lage en ny og den holder vi på å lage nå før vi skal til Ålesund.

27.01.2022

(mathilde) Alle de på laget som ikke var på teknologi gruppen skulle gå gjennom et kort lite kurs i programering. På denne måten får alle erfaring med programering og alle vet hva vi skal svare om vi blir spurt om noe under skandinavisk finale. Under programerings kurset lærte vi hvordan vi skulle programere og bygge en robot. Første oppgave vi fikk etter at roboten var bygd var at vi skulle prøve å kjøre roboten 30cm. Vi måtte da prøve programere roboten til å kjøre 30 cm. Jeg og lagkameraten min startet med å gjette og måle litt. Vi klarte oppgaven på det fjerde forsøket. Jeg og hun opplevde oppgaven som litt vanskelig men det var gøy når vi klarte den. Den andre oppgaven vi fikk var å prøve å kjøre en lengde på robot banen. Tro det eller ei, den oppgaven var lettere en den første oppgaven fordi vi hadde utviklet en liten matteblokk inne på vårt program. Vi kunne ha målt den lengden vi skulle kjøre, men jeg gjettet rett på første forsøk. Så vi slapp å regne ut så mye. Det føltes godt å få fullført oppgavene, og det var ganske gøy å programmere. (Sunniva og Marion Elise sine 30 poeng) Jentene klarte oppdraget hjemlevering (M11) som ga dem 30 poeng. Jentene har verken programert eller kjørt mye robot så at de klarte et oppdrag er de veldig fornøyd med. Jentene kaller verktøyet de brukte for en slags skuffe. For dem tok det ikke veldig lang tid å bygge skuffen de utførte oppdraget med. Som jeg sa er jentene veldig stolt og glad for at de fullførte oppdrget. Selvom at de er ferdige med å programere oppdaget har de fremdeles litt finjustering å gjøre.

17.01.2022

Vi startet ettermiddagen vår med å snakke om 5 kjerneverdiene innovasjon, innvirkning, lagarbeid, inkludering og oppdagelse. Vi har hatt dialog-kafe i dag. Vi har lyst til å bli venn med andre lagene. Vi har sett på nettsidene til konkurrentene våre.

07.01.2022

Dette er det Techno Builders gleder seg mest til: Være på turneringen. Kjøre robotkamper. Presentere presentasjoner. Bo på hotel. Møte andre lag. Fly fly og være med venner. Ha det gøy. Være med venner. Se arena sammen med de andre. Konkurrere og dra til Ålesund. Hotellfrokost. Tacobuffet. Pit-vakt. Presentasjoner. Få internasjonale venner. Snakke med danskene. Musikken. Hotellseng. Gjemsel. Slappe av på hotellet etter alt flyturen. Vi alle er sammen som et lag og ikke bare konkurrerer men koser oss også litte gran. Jeg gleder meg mest til selve turneringsdagen. Jeg gleder meg til å oppleve den samme dagen igjen. Dra til Ålesund på turneringsdagen. Se de andre lagene og se hvordan de har løst oppdraget. Taco-buffet og være med på hele opplevelsen. Kjøre robotkamp. Dra til Ålesund. Konkurrere mot andre folk. Kjøre robotkamp. Ha presentasjon. Dra til hotellet. Å se hvordan FLL er der. Å komme seg så langt. Å bo på hotellet. Dra til Ålesund og snakke med de andre konkurrentene og sove på hotellet og være med i lag med de andre og kose meg i Ålesund Se om vi gjør det bedre enn forrige turnering. Se på kampene vi kjører. Treffe de andre lagene, det blir veldig gøy. Treffe andre lag fra andre land, de har kanskje en annen oppfatning av oppdraget enn oss. Gleder meg egentlig til selve opplevelsen, jeg tror og håper det blir veldig gøy. Taco-buffet. Få en ny venn på turneringen og kanskje den er fra et annet land? Gleder meg til Ålesundturen fordi det blir masse god mat og masse fine opplevelse, jeg får være med venner og familien min samtidig som jeg konkurrerer i noe gøy. Det blir gøy å være der, gleder meg til alt unntatt at etter turen så er det over for i år, men kanskje vi blir med til neste år også? Hvem vet! First Lego League er kjempegøy!

30.09.2021

Vi har jobbet med kjerneverdier. Vi har skrevet om kjerneverdiene. Noen programmerer. Noen programmerer for å ta ned bruen på to sider. For å klare det så trenger man en linjefølger som svinger til venstre når fargesensoren finner svart. Da svinger den til venstre til den finner hvit. Da svinger den til høyre til den finner svart og gjentar det. Vi har en pinne som dytter begge broene. Noen filmer. Det kan være nyttig for en presentasjon.

Sponsorer

1 - CoWork - Hovedsponsor
2 - Widerøe - Offisiell reisesponsor
3 - Nordland Fylkeskommune - gullsponsor
4 - Septem - Hovedsamarbeidspartner
5 - IRIS Salten - Premiumsponsor
5 - Power Office - Platinumsponsor
Alstad Maskin
DIPS
Mørkvedmarka skole FAU
Optronics
Salten Kraftsamband
Tranøy Fyr