Team ActivEL

Vi er 3 ungdommer fra Beiarn (2 jenter og 1 gutt), som har meldt oss på som et privatlag på årets FLL. Vi er med fordi vi synes det er gøy å forske på nye, kreative, og innovative ideer, samt å programmere en robot til å gjøre oppgaver. FLL er for oss en fin plattform til å tenke, finne ut, og vise frem våre oppfinnelser. 


Bildeblogg

26.11.2020

Hei! Idag har vi samlet oss etter skolen og spist pizza sammen til middag. Vi har hatt besøk av kommunen, dær fungerende ordfører, rådmann og flere var å så på presentasjonene og robotkjøringen vår. Vi fikk mye skryt å det synes vi var kjempe stas og gøy. Etter kommunen hadde dratt øvde vi på robotkjøringen og det går bare bedre og bedre. Vi oppdager nye ting hver gang vi møtes og løser problemene våre på en bedre måte. Dagen i dag har vært kjempefin og vi har kost oss mye!

18.11.2020

Fra idaaaaaag

18.11.2020

Heiheiii! Ekstremt travle dager nå for tiden, som har ført til lite blogging. Vi har jobbet flere dager på rad etter skolen nå. Vi har det fortsatt kjempegøy og alle jobber på som bare det. Det skal hvertfall ikke stå på motivasjonen og interesse her. Vi koser oss med mat, forskning, brus, og programmering. Nå er det ikke lenge igjen til den skandinaviske finalen og vi driver på med finpussing på alt. To av presentasjonene er allerede spilt inn, og nå gjenstår det for det meste bare øving på forskningspresentasjon og robotkjøring. Men med det store engasjementet til alle tre på laget har vi ingen problemer for øyeblikket. De siste dagene har roboten vært litt vrien og trøtt, men nå er den på godsiden sin igjen. Poengene har gått opp (får vi håpe), og alt er litt forbedret. Vi gleder oss kjempemasse til konkurransedag! (her er vår TikTok-bruker: teamactivel)

18.11.2020

Heiheiii! Ekstremt travle dager nå for tiden, som har ført til lite blogging. Vi har jobbet flere dager på rad etter skolen nå. Vi har det fortsatt kjempegøy og alle jobber på som bare det. Det skal hvertfall ikke stå på motivasjonen og interesse her. Vi koser oss med mat, forskning, brus, og programmering. Nå er det ikke lenge igjen til den skandinaviske finalen og vi driver på med finpussing på alt. To av presentasjonene er allerede spilt inn, og nå gjenstår det for det meste bare øving på forskningspresentasjon og robotkjøring. Men med det store engasjementet til alle tre på laget har vi ingen problemer for øyeblikket. De siste dagene har roboten vært litt vrien og trøtt, men nå er den på godsiden sin igjen. Poengene har gått opp (får vi håpe), og alt er litt forbedret. Vi gleder oss kjempemasse til konkurransedag! (her er vår TikTok-bruker: teamactivel)

13.11.2020

Heii! Vi har nå kommet videre til Skandinavia finalen 2020! På konkurranse dagen vant vi tre priser, 1. plass teknologi, 2. plass robotkjøring og Champions. Saltenposten har intervjuet oss om seieren og vi er nå kommet i avisen. Vi gleder oss mye og ser fram til flere uker med FLL!

06.11.2020

Hei! Nu har vi sendt inn alt av videoa, presentasjona og rapporta:) Vi ble ganske så ferdig igår, men litt fiksing og sånnt måtte gjøres idag, så nu e vi ferdig. Nu gleda vi oss kjempemasse til å få hør reslutatan, og få hør kordan det har gått med andre lag. Det har vært noen ekstremt morsomme uka med masse gøy ilag. Vi har lært kjempemasse sammen, og nu e vi en fin gjeng som kommer til å vær mye mere ilag videre. FLL e heilt toppers, og vi e sååå glad førr at vi fikk plasss til vårt lag

05.11.2020

Hei! Igår va vi å holdt på me fll etter skola. Vi e godt igang me presentasjon. Vi filma teknologipresentasjonen og no e det berre å klargjør for og send inn. Og no har vi nesten alle robotoppdragan vårres på plass. Vi øva på tid og har det kjempearti. Vi har også filma når vi har kjørt så vi har nåen alternativ vi kan send inn.

02.11.2020

Hei! Tidlig i denne perioden fant vi ut at vi ville gjøre noe kult som kunne vise ekstra godt at vi var et lag. Etter denne ideen lagde vi oss en laglogo som vi kunne bruke. Vi har nemlig trykket laglogoen vår på t-skjortene våre. Dette skulle jo egentlig være slik at vi så mere ut som et lag på konkurransedagen, men vi har gjort det fordeom, siden vi lenge har gledet oss til å gjøre dette. Når har vi da laglogo på våre egne glass, OG på t-skjortene våre.

02.11.2020

Hei! Idag har vi prøvd ut prototypen vårres på læreran. Vi har en konkurranse der mange av læreran ska få prøv den også e poenget å generere mest strøm. Idag fikk tre av de mannlige læreran vårres prøv og alle synes det va en god ide som va morsom og få prøve.

01.11.2020

Heii! Idag har vi vært en liten tur på skolen og vi har fått gjort kjempemye! Vi ble ferdig med prototypen og vi fikk startet med å øve til robotkampene. Alle oppdragene er i boks og vi er nesten innafor tiden. Nå gjenstår det bare å øve til alt er helt på plass! Vi gleder oss mye selvom alt må leveres over nettet og er kjempe positive!

31.10.2020

Hei! Fleire tima på skola med FLL e unnagjort nu. Det bynn å gå mot sluttn og vi hold på med siste innspurt. Idag har vi prøvd igjønna alle programman vårres på tid og e superfornøyd med jobben vi har gjort. Alle rapportan e strax ferdig, og vi har starta på presentasjonan. Vi gleda oss masse til å få resultatan på det vi har fått til. Et anna lag som e litt yngre enn oss va også her og da hjalp vi de litt med noen ting de ikke forsto. Det va morsomt og vi fikk utfordra oss på å forklar hvordan programmering og bygging av robot fungerer. Dermed fikk vi en god øving til robotpresentasjon.

29.10.2020

Hei! I dag har vi vært igjen etter skolen og skrevet en del på rapportene. I tillegg har vi hjulpet et annet lag fra Beiarn, vi har gitt dem noen tips og hjulpet dem med litt programmering. Det syntes vi var kjempeartig!

28.10.2020

Her e de fiiine og kule glassan vårres som vi selv har laga. Vi har logoen vår på dem, i tillegg til navnan vårres. Dette syns vi va en fin ting som sybolisera oss som et lag!

28.10.2020

Hei! Nå er vi på tur hjem etter mange timer med FLL, som sagt har Saltenposten vært å intervjuet oss og det var kjempe hyggelig. Vi har fått gjort mye på både forskningen og roboten. Prototypen har vi startet på idag og vi har fått litt hjelp av våre foreldre med verktøy og materiale. På slutten av dagen har vi startet smått med å skrive rapporter. Vi deler på oppgavene og har det morsomt i lag!

28.10.2020

Hei Nu har nettopp saltenposten vært og intervjua oss. Vi fortalte om forskningsideen vår og viste det vi holda på med. Da fikk vi både markedsført ideen vår og fikk litt tilbakemeldinga på om den e bra eller dårlig. Vi gleda oss til å se resultatet i avisa.

26.10.2020

Hei! Idag va vi på skola og holdte på med FLL i et par tima. Roboten er litt vrien for tida men vi samarbeida godt og hjelpa hverandre med å få til. Vi prøvde oss på å få lys av å bruk en bildynamo, og e godt igang på prototypen. Vi har masse plana fremmover og gleda oss mer og mer til konkurransedag :)

24.10.2020

Heiii! Idag har vi vært noen timer å holdt på med både robot og litt forskning. Dagen startet med at alt gikk litt treigt, mye programmering og repetisjon av oppdragene. Vi ble litt utålmodige men motiverte hverandre til å fortsette. På slutten av dagen fikk vi startet på et nytt oppdrag på banen samt jobbet vi videre med de andre oppdragene. Vi har det kjempe gøy!

22.10.2020

Hei! Idag har det føltes som at alt har gått kjempedårlig. På forskningsdelen går det flotters, vi har kommet opp med nye ideer til presentasjon og litt markedsføringsideer. Mange maila er sendt og nu e vi godt i gang. På robotbana har det skjedd veldig mye dumt idag. 2 av oppdragan vi hadde programmert har blitt borte på mindstorms og vi må dermed programmer dem på nytt. Dette e ekstremt dumt men vi ser positivt på det og tenka at vi nu vet ka vi skal gjør, og kan da få det enda bedre. Vi har det fortsatt moro og har oppdaga at det kan skje dårlige ting også. Men på grunn av supert lagarbeid gleda vi oss til å fortsett med det morsomme arbeidet vi hold på med.

21.10.2020

Hei! Nu e klokka halv 9 og vi har holdt på med FLL i ett strekk sida skola va ferdig. Vi har fått forsket litt men skal fortsette masse mer imorgen etter skola. Idag har vi for det meste holdt på med programmering av roboten og er kommet en god vei på robotbanen. Vi har det kjempegøy og lærer mye nytt av hverandre. Gleder oss til konkurransedag!

18.10.2020

Heii! Idag har vi vært så heldige å få kommet på besøk til kraftverket vi snakket om i forje blogginnlegg. Vi ble godt tatt imot av Tommy og han forklarte oss hvordan ting fungerte slik at vi skulle forstå mere hva som skjer når strøm lages. Etter dette besøket har vi lært mye og vi forstår hva som skjer når strøm lages. Når besøket var over dro vi til skolen for å fortsette med roboten og oppdragene.

17.10.2020

Hei! Mange timer med FLL er unnagjort og vi er strax ferdige for dagen. Vi har holdt på med noe ekstremt spennende med roboten og fått ringt litt rundt angående forskningen. Vi har fått satt opp en avtale med noen som driver et kraftverk. Så vi skal om noen dager få komme på besøk der og se hvordan de produserer strøm og hvordan det fungerer. Dette gleder vi oss massse til!

15.10.2020

Hei! Idag har vi vært fleire tima og holdt på me både robot og forskning. Tidligar har vi hatt fleire markedsføringsundersøkelsa angående forskningsprosjektet vårres. Etter disse undersøkelsan har vi funnet ut at den første ideen vårres bei litt lite innovativ og ikke så vældi nyskapanes. Det va en ide om en træningstrailer som kjørt rundt i bøgda sånn at alle som vil, kunn få trænt. Deffør har vi no starta å forsk på en ny ide, der vi ska omgjær aktivitet og træning til energi som da ska gje strøm. Idag har vi da ringt litt rundt og snakka me forskera om dette e en god ide. Vi føla no at vi e kommet godt igang. Vi har også idag bygd litt på roboten. Vi hold på me et nytt oppdrag med et nytt verktøy.

11.10.2020

Hei! Hele høstferien har vi vært bortreist og dermed ikke fått holdt på så mye med FLL. Idag var alle tilbake, og vi kunne samles igjen. Vi har holdt på med robot og litt forskning idag. Nå er vi da kommet godt igang, og har en god plan videre. Gleder oss til mere forskning og programmering videre :)

27.09.2020

Hei! I dag har vi også brukt dagen på FLL, vi er godt i gang med roboten og vi tester ut det nye programmet for programmeringen.

26.09.2020

Hei! Nå er vi endelig i gang med FLL 2020, vi har gledet oss helt siden i fjor etter finaledagen. I år er siste året vårt og vi håper det blir en fin FLLsesong. Installasjonene er ferdige og bordet er satt opp. Vi er godt i gang med forskningen og roboten har vi startet på.

Sponsorer

Automester Beiarn
Beiarn Kommune
Coop Prix
Elias Seljehaug
Fjellstad & Ingvaldsen AS
Laftehytta