Space Hawks

Hei
Nå har Space Hawks-06 kommet i gang med First Lego Leauge!
Space Hawks består av 7.trinn på Hauknes Skole i Mo i Rana.
Nå som bloggen er kommet i gang vil vi introdusere Space Hawks

Her er (nesten) hele gjengen. Vi starter hver samling her i trappen. En fra hver gruppe sier noe om hva vi har jobbet med og hva vi skal jobbe med i denne økten

Bildeblogg

05.11.2018

5 november Markedsføringsgruppa jobber hardt for å bli ferdig, nå jobber de for at vår pit skal synes ekstra godt. Med blandt annet lys. Forskergruppa har dratt til Moheia vgs for å se hvordan det står til det med algene våre. Programererne jobber hardt med både programering og med å øve på å kjøre robotene. Sponsorgruppa og Byggerne er ferdige med sine oppgaver, så de har hjulpet markedsføringsgruppa. Vi på bloggegruppa driver og samler alt av bilder og dokumentasjon som vi har tatt denne perioden.

01.11.2018

Logg 1 november I dag har ikke bloggerne hatt tid til å følge de andre gruppene for i dag har vi måttet jobbe med å skrive ferdig rapporten om Kjerneverdiene.

28.10.2018

28 oktober Nå begynner de fleste gruppene å bli "ferdige" med sine oppgaver og det jobbes flittig for å bli ferdig med de siste tingene og for å komme i mål med rapportene som skal leveres inn nå førstkommende fredag. Vi på blogggruppa skal prøve å samle det vi har skrevet slik at vi kan vise hvordan kjerneverdiene har vært med oss gjennom hele FFL.

28.10.2018

FLL 24.10.18 Programmererne: Dennis holder på å bygge utstyr på roboten, Sindre bygger en garasje mens Aksel bygger en girkasse De har ganske mye jobb igjen men de har det gøy og arbeider bra sammen. -Jeg synes det kan være slitsomt innimellom, som oftest morsomt ,sier Dennis. De leker og har det gøy men jobber bra også. -Good teamwork, sier Aksel Marketsføring Vi skal begynne med plakaten Men nå gjør vi ikke så mye Stand, rapport,plakat og media er hovedfokuset Vi er ferdige med design og klesplagget og de er bestilt De arbeider veldig godt sammen Noen har begynt på rapporten på 500 ord

21.10.2018

Logg 21 oktober FLL 21.10.18 I dag begynte vi FLL møtet med gå igjennom hvor langt alle gruppene har kommet. Etter det så vi en film fra First Lego League for 3 år siden . Så gikk vi på gruppene å jobbet med oppgavene våre. Programmerere: Programmererne er fullt opptatt med oppgaven sin og trenger arbeidsro så de ville ikke ha besøk i dag. Sponsorer: Sponsorgruppa har ringt til diverse selskaper og har fått penger, men de mangler fortsatt en hovedsponsor. De har samlet inn 10 000 kr. Nå prøver de å lage en faktura. Kaja sier at de har en veldig bra veileder?? Forskere Nå har de kommet i gang med powerpointen Den skal handle om mikroalger Markedsførere: 1. Hva har dere gjort hittil? • Bygget veggen på standen, laget ny logo og hettegenser, funnet ut hvem og hvordan maskoten skal se ut. 2. Hva skal dere gjøre nå? • Nå lager de en plakat slik at skolen vet når og hvor konkurransen foregår. 3. Hva er planene videre? • Reklamer, ring rundt, lag ferdig standen. 4. Hva er jobben deres? • Få folk til å vite om oss, Space Hawks 5. Hvilken rapport skal dere skrive? • De skal skrive om markedsførings gruppa (seg selv) 6. Jobber dere hardt? • Ja litt. 7. Jobber dere effektivt? • Ja.

17.10.2018

Rapport søndag 13 oktober Nå er det mange grupper som begynner å bli ferdige med oppgavene sine og de hjelper til med å sortere lego. Sponsor gruppa hjelper til fordi de ikke kan ringe på ettermiddagstid. Noen av bloggerne og byggerne hjelper også til. Programmerere Vi fortsetter og programmere robotene. Vi er nesten ferdig med begge robotene, men ikke programmeringen. Vi har gjennomført noen av hindrene men ikke alle. Veiledere Vi har stilt noen spørsmål til veilederne våre. Det er veilederne på forskergruppa som har svart. Er de flinke? Jobber de bra? Hva holder de på med? Er det morsomt å være veileder for dem? Hjelper dere mye? Har dere kommet langt? •Ja de er veldig flinke men de har mye og gjøre akkurat nå. •ja de jobber veldig bra det kan av og til være litt slitsomt men DT går bra •ideen er og dyrke mikroalger som mat i romskipet • ja det er gøy og være veiledere de er fine • ja vi hjelper litt men vi kan ikke si for mye for det er jo de som skal gjøre det •ja vi har kommet et lite stykke men vi er ikke i mål ennå Når vi jobber hardt så er det greit at vi får lit mat og. I dag var det mammaen til Julianne som disket opp med skikkelig kveldsmat.Deilig!

08.10.2018

Rapport 8 oktober Byggerne: Nå er byggerne ferdig med sine oppgave i FLL og har tenkt å hjelpe de andre litt. Sander: vi har enn veldig grei, flink og rolig veileder.Sander synes det har vært bra teamwork. Aurora synes at det er litt kjedelig å være den eneste jenta på gruppa men synes det er litt artig likevel. Leo: Jeg har kjedet meg litt innimellom men det var gøy å bygge lego. Sindre synes det har vært artig og litt kjedelig å sitte å bla om sider Iver er å hjelper programmeringsgruppa med å bygge. Sponsorgruppa: Sponsorgruppa er litt arbeidsledige i dag fordi de telefonene de skal ta nå må tas på dagtid. Så de løper rundt litt og leker sisten. De har prøvdcå ringe Prix for å høre om de kunne sponse noe, men de fikk ikke svar. Så Lotte skal gå innom der å høre. De skal ringe rundt til andre sponsorer en dag i skoletiden. Markedsføring: Gruppa holder på å planlegge hva de skal si til media når de skal ringe. De har intervjuet forskerne og programmererne fordi de skal fortelle media om det. -Vi har det veldig artig og er veldig gode venner, sier Alva. Andrea sier at de har funnet ut hvordan logoen og genserene skal se ut, hvordan standen skal se ut og hvilke media de skal ringe. Programmererne: Det ser bra ut på programerergruppa. De holder å jobbe med robotene, leker seg og prøver dem ut for å finne ut hvordan de fungerer. Forskerne: -Jeg synes at det er veldig gøy og jobbe med forskning fordi at det er sosialt, lærerikt og interessant, sier Elise. De har det veldig morsomt og det er godt teamwork. Nå forsker de på mat i verdensrommet.De har flere forslag til prosjektet. Bloggerne: Det blir en del venting på de ulike gruppene. Noen tuller litt, da blir det vanslig å intervjue dem. Vi har vært innom på alle gruppene, skrevet notater og tatt bilder.

08.10.2018

3. Oktober 2018 Rapport fra forskergruppa Forskere: Forskerene er veldig flinke og bruker mange alternativer for og finne ut av mer, om verdensrommet. Vi ser på en video sier Lars. Det er gøy og være på denne gruppen for vi lærer masse om forskning sier Elise Noe kan være litt kjedelig men det fleste trengs.

03.10.2018

Dette er oss, blogg-gruppa! Blogg-gruppa har ansvar for å dokumentere hele prosjektet med bilder og logg. Bloggerne må følge alle de andre gruppene.

03.10.2018

Her er sponsorgjengen! Sponsorgruppa jobber med å skaffe sponsormidler til alt vi trenger i prosjektet.

03.10.2018

Dette er markedsføringsgruppa. De har ansvar for stand/utseende og å synliggjøre hele prosjektet.

03.10.2018

Her har dere programmererne. De lager programmer som roboten skal styres etter. De må prøvekjøre mange ganger. De må samarbeide tett med byggerne!

03.10.2018

Dette er byggerne! På denne gruppa bygger de alle installasjonene som skal stå på bordet. Man må være nøye når man er bygger!

03.10.2018

Dette er forskergruppa! De jobber med selve oppdraget. De skal også skrive en rapport. For å være forsker må man være kreativ og man må kunne tenke nytt.

Sponsorer

Aeo
Arne Sjule
Avanti Engineering AS
Bygg torget
celsa nordic
Clima
Evry
handelsbanken
Helgeland Avfallsforedling IKS
helgeland plast
Haaland AS
Kunskapsparken Helgeland
Kvarøy
Lindbak
Lions
Mo Fjernvarme
mo industripark
MOMEK Group
Norconsult
Ocuco
Rana Gruber
Rana Totalservice
Satkraft
Sintef Molab
Tekna
Tre og Betong as
Zar Eiendom AS