Geeks of Norway

Vi er Geeks of Norway og består av 10 personer, 1 jente og 9 gutter på 14 år. Laget er fra NRG-U og er både er erfarne og uerfarne.I fjor kom laget med flere andre deltagere på 1. plass i turneringen på Lillestrøm. Laget fikk prisen for kjerneverdier og 1. Plass robot, vi gjorde det også bra på markedsføring og på prosjektoppgaven. Vi havnet på en 9. plass på Fornebu under den skandinaviske finalen.

Vi gleder oss til et nytt år med FLL!

Bildeblogg

02.11.2018

I dag har vi endelig fått romdrakten vår, og vi har begynt å sy borrelåser på dem. Vi har også filmet de første delene av reklamefilmen vår, altså den delen hvor vi ikke trengte borrelåser. Etter det leverte vi drakten til Karen som skulle sy borrelåser på den. Borrelåsene har lim på baksiden, men vi syr for å være på den sikre siden mot folk (Oliver Langø) som liker å klå på ting de ikke skal klå på. Robotgruppa har laget et nytt verktøy, som gir oss noen ekstra poeng. Vi har også skrevet ferdig forskningsrapporten.

31.10.2018

På lørdag bestilte vi pizza som alle storkoste seg med. Vi fikk laget ferdig to kjerneverdiplakater, og et manus til en reklamefilm. Robotgruppa klarte å programmere en ny oppgave som ga oss mye ekstrapoeng, men det gjorde også at andre oppgaver ikke fungerte. Sånn er det bare. Senere fikk vi fikset dette og vi satser på å programmere enda flere!

23.10.2018

I dag møttes vi før skolen etter som vi startet sent, robot gruppen lå litt bak så de hadde møttes i helgen. Da kom de videre på både verktøy og programeringen. Vi hadde også møte etter skolen, hvor vi fikk kake, og trengte også en skål til potetgullet vi hadde med(challenge accepted??). Vi bestilte også mye av det vi trenger til å vise fram problemstillingen og har sendt mailer om 3D printing. Vi har begynt på å skrive rapport, spesefikt kjerneverdier og er nesten ferdig der. Det var et veldig fint møte og vi kan ikke vente til å komme oss videre.

16.10.2018

I dag har vi kommet frem til en ide til en problemstilling. Vi har jobbet videre med å utføre den med både animasjon, presentasjon og visuell visning. Vi har også kommet videre med å programmere roboten og hovedverktøyet vårt er også på plass. I morgen skal vi snakke med NAROM om vår problemstilling og på torsdag har vi fått med hele klassen til Kongsberg-gruppen. I tillegg har vi laget ett skjema med alle oppgaver som vi har gjort eller skal gjøres. også jobbet videre med roboten og begynt å programmere.

16.10.2018

å fredag laget vi vårt første fungerende verktøy som kunne programmeres på roboten. Vi har planlagt tur til kongsberggruppen og gleder oss til et besøk der. Sponsorer er på plass, og vi har fått god hjelp derfra. Nå gjenstår bare å bygge flere verktøy og begynne på forskningsdelen. På lørdag bygde vi «heisen» et veldig nyttig verktøy for roboten vår. Siden det er lørdag så tokk en av våre lagkamerater med litt chips til å holde humøret oppe. Vi lurer også veldig på hva «First» i «First Lego League» betyr, siden det ikke er første gang det er FLL. I dag begynte vi også på roboten som vi skulle bruke (i turneringen). Vi jobbet litt med forskning, men ikke mye.

09.10.2018

I dag har vi hatt to økter, i den første økten fant vi tre alternativer til prosjektet innenfor forskjellige kategorier. Vi syntes våre ideer var smarte og originale og har lyst til å jobbe videre med disse ideene. i den andre økten har halvparten av gruppen jobbet med forskningsprosjektet og kommet opp med flere ideer, mens de andre har jobbet med verktøy til roboten. Noen jobbet også med å bygge selve roboten. Vi fant opp gode løsninger på noen av oppgavene på brettet og lagde muligheter for å feste disse på roboten som ble bygd samtidig.