Aspeboda science club

Hej!

Vi är ett fritidslag där alla i laget är mellan 10 och 11 år. Vi träffas efter skolan och på helgerna. Alla bor i Aspeboda som ligger mellan Falun och Borlänge. Att hålla sams kan vara rätt så svårt. Vi har pratat om hur en ska vara mot varandra och hur en jobbar i team. Vi har röstat om olika saker och de som fått flest röster har vi valt. 


Bildeblogg

05.11.2018

För att presentera vår forskning till så många som möjligt hade vi öppet hus tillsammans med junior- laget. Vi hade hoppborg, popcorn och slush som man kunde köpa, på det sättet fick vi också in lite pengar till laget. Det kom föräldrar, syskon, mormor, farfar och helt okända personer som vi fick visa vår forskning för. Det blev som ett genrep kan man säga. Det avslutades med ett godisregn.

05.11.2018

Några av oss hade provat lite programmering innan men för det flesta var det helt nytt. Det har varit roligt och vi har lärt oss mycket. När vi klarar ett nytt uppdrag blir alla glada och när det inte går så stöttar vi varandra.

05.11.2018

För att känna oss mer som ett lag och för att marknadsföra oss gjorde vi dräkter till tävlingen. Det var super roligt att fixa med hjälmarna och de blev rätt snygga.

05.11.2018

Tillsammans med juniorlaget besökte vi 2047 science center. Där såg vi filmen Back to the moon for good på planetariet. Det var en lärorik dag samtidigt som vi hade roligt tillsammans i laget.

05.11.2018

Vi började med att läsa på om rymden och rymdresor. Vi letade information i böcker, på internet och vi frågade folk.

Sponsorer

Bygdegårdarnas Riksförbund
City gross
Lars Ekemark
LK Kakelsättning