Internasjonale turneringer i FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League arrangeres i over 100 land i hele verden, og hvert år får FIRST Scandinavia mulighet til å sende noen av våre fantastiske lag ut i verden. 

Det er prisvinnerne fra Skandinavisk som får første prioritet, men ettersom vi ofte får mange plasser, kan lag som ønsker å reise ut gi beskjed. Hvis det er ledige plasser, vil vi kunne tilby disse. 

Det er noen forskjeller mellom skandinavisk FIRST® LEGO® League og internasjonale turneringer. Kategoriene er like:

  • Project
  • Technology
  • Core Values
  • Robot competition
Bedømmingen er ganske lik, men det brukes andre dommerskjema, som kalles Rubrics. 

World Festival

World Festival arrangeres som en festival, dvs. at konkurransen er ikke det aller viktigste, men å få samlet deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i FLL. 

På mange av disse arrangementene er det også andre konkurranser enn FIRST® LEGO® League.

Denne turneringen arrangeres i april/mai i USA. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.

Open Championships 

FLL Open Championships (ofte kalt OEC eller OIC) arrangeres som en “stand-alone” FLL-turnering. Det vil si at i motsetning til World Festival er all fokus rettet mot FLL.

Turneringen går på rundgang og lag fra alle land blir invitert. 

FLL Open-turneringer går av stabelen i april/mai/juni hvert år og har en varighet på 2-3 dager. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift.


Vi får også invitasjon til andre typer turneringer, og forsøker å fylle de plassene vi får.