"Når tørr teori blir bakt inn i noe som engasjerer, blir læring moro!" - Runar, lærer og veileder i FIRST® LEGO® League

Å være veileder i FIRST® LEGO® League er både utfordrende, lærerikt, engasjerende, slitsomt, spennende og ikke minst veldig gøy! 

Gjennom å gi barna/ungdommene muligheten til å møte naturfag, matematikk, teknologi og mange andre emner på en spennende og engasjerende måte, opplever mange at interessen for realfag og teknologi blir mye større! 

FIRST® LEGO® League er et prosjekt som fremmer godt klassemiljø.

På denne veiledersiden vil du finne informasjon om det å være veileder, hvordan konseptet passer i skolen og gode ressurser for arbeidet som veileder.
statistikk

Hver høst lanseres et nytt samfunnsaktuelt oppdrag. Man kan si at oppdraget har to deler: Prosjekt og Teknologi, mens Kjerneverdiene omkranser hele FLL og vil være en del av alle kategoriene.

  • I prosjektdelen skal lagene selv definere et problem. De skal forske på problemstillingen og presentere en innovativ (ny eller forbedret) løsning. De skal også dele løsningen sin. 
  • I teknologidelen skal lagene bygge en robot og programmere denne til å løse oppdrag på robotbanen.
  • Kjerneverdiene er gjennomgående for hele FLL, og laget skal ha disse med seg i hele perioden, samt presentere på turneringen hvordan de har implementert disse.TREDELING_NO_2019

IMG_8294x-klem
Totalt påmeldte lag
3
9
5

Påmelding

Påmeldingen til FIRST® LEGO® League: Challenge 2021 er i gang!

Turneringen arrangeres 13. november. 

For å løse robotdelen av oppdraget må man ha et Challengesett (robotbanen = matte og LEGO-deler) og en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS robot. Challengesett og robot bestilles hos FIRST Scandinavia Partner.

Påmeldingsavgift: NOK 2300. Påmeldingsavgiften inkl. 12 t-skjorter, tilgang til årets oppdrag samt tilgang til lagsiden.

Covid-19: Vi har stor tro på at FIRST LEGO League vil kunne gjennomføres i 2021 selv om turneringsdagen også i år kan bli litt annerledes. Dersom FIRST LEGO League skulle avlyses på grunn av covid-19, vil påmeldingsavgiften refunderes. Dersom laget av andre årsaker ikke deltar i turneringen, vil ikke påmeldingsavgiften refunderes.
Gå til påmelding

FIRST® LEGO® League kjerneverdier

Vi uttrykker FIRST®-filosofiene Gracious Professionalism® og Coopertition® gjennom våre kjerneverdier:

Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og idéer.
Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer.
Innvirkning:  Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.
Inkludering: Vi respekterer hverandre og omfavner våre ulikheter. 
Lagarbeid: Vi er sterkere når vi arbeider sammen.
Moro: Vi har det gøy!
IMG_0438x