MASTERPIECE - Årets oppdrag 2023!

MASTERPIECE publiseres lørdag 16. september 2023. I 8 uker skal lag fra Norge og Sverige arbeide med innovasjon, forskning, teknologi, design og programmering før det hele ender opp med en turnering lørdag 11. november der dere feirer alt dere har opplevd og oppnådd! Vi ønsker LYKKE TIL! 

Oppdrag 2023

 

FIRST_MASTERPIECE_Logo_Horizontal_CMYK


Vitenskap, teknologi, ingeniørvitenskap og matematikk (STEM) inspirerer til store ideer, DRIFTIGE HANDLINGER – og KREATIVITET. Som et globalt fellesskap vet vi at STEM-ferdighetene våre gjør det mulig å skape KUNST og opplevelser som bringer oss sammen, UNDERHOLDER oss, og beveger oss. Enten du designer en logo, et KOSTYME eller et FILMSETT, 3D-printer en SKISSE, lyser opp SCENEN for en fotoshoot, eller gir liv til en ARENA med et fengslende LIVE SHOW – STEM gir oss muligheten til å være kreative, gi IDÉENE våre liv, og bygge det mange bare har DRØMT om.

Hele oppdraget offentliggjøres 16. september i Norge og Sverige. Påmeldingen er åpen!

Frem til da, ta en kikk på teaseren for årets sesong!


Vi gleder oss til nok et spennende FIRST LEGO League-år!
skole2-header
"I tillegg til at det rett og slett er sinnsykt artig, så lærer man mye! Personlig gikk jeg opp i karakter både i matematikk og naturfag. Jeg fikk lettere forståelse for tall gjennom programmeringen av LEGO-roboten"
-
Deltaker 15 år


FIRST® LEGO® League: Challenge utfordrer deltakere i alderen 10-16 år til å tenke som forskere og ingeniører. Gjennom sesongen, vil lagene definere en problemstilling innenfor årets tema og finne en løsning på denne. Laget skal også bygge, teste og programmere en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS-robot for å løse oppdrag på en robotbane.

I FIRST LEGO League jobber elevene med mange kompetansemål og med overordnet del i LK20, både med FLL generelt og spesifikt for årets oppdrag. 

Kjerneverdier

På tvers av forskning, innovasjon og arbeid med teknologi, arbeider lagene under kjerneverdiene:

Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og idéer.
Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer.
Innvirkning:  Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.
Inkludering: Vi respekterer hverandre og omfavner våre ulikheter. 
Lagarbeid: Vi er sterkere når vi arbeider sammen.
Moro: Vi har det gøy!

 
dommer-header

Lagene skal:

Holde presentasjoner i

  • Prosjekt
  • Teknologi
  • Kjerneverdier
Kjøre robotkamper som varer 2,5 minutter

Ha en egen stand der de presenterer seg selv og løsningen sin.   

Mal for rapportinnlevering finner du her. 

 

NO_ Lagets leveranser-høy
robotkamp1-smal

Software

I FIRST LEGO League er all software tillatt. LEGO Education har egne applikasjoner til koding av både LEGO MINDSTORMS Education EV3 og SPIKE Prime. Disse finner du på LEGO Educations sider.


veileder-header