Entusiasme

"I tillegg til at det rett og slett er sinnsykt artig, så lærer man mye! Jeg fikk lettere forståelse for tall gjennom programmeringen av LEGO-roboten og gikk opp i karakter i matematikk og naturfag!" Atle (15)

Oppdrag

Hvert år kommer det et nytt og spennende oppdrag! Målet er at barn og unge skal jobbe med å finne løsninger på problemer som de voksne ikke har svaret på! 

Er du nysgjerrig på hva et oppdrag egentlig er? Klikk deg inn og se på tidligere oppdrag da vel!

Årets oppdrag offentliggjøres lørdag 18. september kl. 13, men allerede nå kan du se en liten teaser. Hvis dere har dannet et lag, kan dere allerede nå begynne å gruble! publikum
Totalt påmeldte lag
3
9
1

Påmelding

Påmeldingen til FIRST® LEGO® League: Challenge 2021 er i gang!

Turneringen arrangeres 13. november. 

For å løse robotdelen av oppdraget må man ha et Challengesett (robotbanen = matte og LEGO-deler) og en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS robot. Challengesett og robot bestilles hos FIRST Scandinavia Partner.

Påmeldingsavgift: NOK 2300. Påmeldingsavgiften inkl. 12 t-skjorter, tilgang til årets oppdrag samt tilgang til lagsiden.

Covid-19: Vi har stor tro på at FIRST LEGO League vil kunne gjennomføres i 2021 selv om turneringsdagen også i år kan bli litt annerledes. Dersom FIRST LEGO League skulle avlyses på grunn av covid-19, vil påmeldingsavgiften refunderes. Dersom laget av andre årsaker ikke deltar i turneringen, vil ikke påmeldingsavgiften refunderes.
Gå til påmelding
FIRST® LEGO® League får dere arbeide som forskere og ingeniører med samfunnsaktuelle tema og finne løsninger på problemer voksne ikke vet svaret på.

Gjennom 8 uker skal dere arbeide med et prosjekt der dere skal forsøke å finne en løsning på en egenvalgt problemstilling, og dere designe og programmere en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO MINDSTORMS-robot til å løse oppdrag på en robotbane.

Kjerneverdiene er selve hjertet i FIRST® LEGO® League. Ved å omfavne kjerneverdiene lærer deltakerne at vennskapelig konkurranse og gjensidige fordeler ikke er separate mål, og at det å hjelpe hverandre er grunnlaget for lagarbeid. Gjennom hele sesongen skal kjerneverdiene være grunnlaget for godt samarbeid, respekt og inkludering.


I FIRST® LEGO® League: Challenge møter dere matematikk, naturfag og teknologi på en spennende og virkelighetsnær måte.

FIRST® LEGO® League kjerneverdier


Vi uttrykker FIRST®-filosofiene Gracious Professionalism® og Coopertition® gjennom våre kjerneverdier:

Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og idéer.
Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer.
Innvirkning:  Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.
Inkludering: Vi respekterer hverandre og omfavner våre ulikheter.
Lagarbeid: Vi er sterkere når vi arbeider sammen.
Moro: Vi har det gøy!
IMG_8579x-dommer

Hva skal dere jobbe med?


Prosjekt
Dere skal definere et problem og forsøke å finne en innovativ løsning på problemet. Laget skal også dele løsningen. 

Teknologi
Dere skal designe og programmere en LEGO Education SPIKE Prime eller en LEGO® MINDSTORMS Robot til å løse oppdrag på en robotbane. 

Kjerneverdier 
Omkranser hele prosjektet og er gjennomgående i alle kategorier                  


TREDELING_NO_2019