Gå til hovedinnhold
Group 7036
Artiklar
Hils på Sabine

Hils på Sabine

https://admin.hjernekraft.org/media/jqkb01he/sabine.jpg

– Hvor mange år har du jobbet med FLL?
– 2023 var mitt første år. Jeg ble engasjert som prosjektleder for Sunnhordland, og det var utrolig spennende og lærerik å kaste seg ut i FIRST LEGO League-verdenen.

– Hvorfor holder du på med FLL?
– Kontakten med veilederne er veldig givende. Og det å få lov å komme inn i lagene, og følge utviklingen deres fra start til turneringen er så imponerende!

– Hvorfor vil du anbefale veiledere og lag å melde seg på FLL?
– Det er et givende prosjekt fordi det krever mye. Lagene vokser sammen, og de blir så selvstendige gjennom prosjektet.

Det er lagenes eget prosjekt, de får tenke og utvikle uten grenser, og ideene de utvikler er ofte banebrytende. Man får utfordre seg selv med et nytt prosjekt, med nye oppgaver, og ikke minst med å la laget være i førersete. Man blir kjent med laget sitt på en ny måte, man ser sider blant elevene som i vanlig undervisning ikke får plass. Og ikke minst er det i FIRST LEGO League plass til alle typer elever, ingen står utenfor. Det er variert og spennende, og gøy med mye mestring.

– Hva er din favoritthistorie fra FIRST LEGO League?
– Det må være lagene fra en skole som ikke turte å ta kontakt med sin lokalavis før turnering, fordi de var redde for å være dårlige og ville ikke at avisen skulle sende en journalist for «ingenting» - at det ikke ble noen gode resultater å vise frem. Og så vant de Championsprisen!

– Hva gleder du deg mest til med årets sesong? 
– Til å følge lagene på reisen sin. Se utviklingene, hjelpe dem på veien ved behov, og ha god og direkte kontakt både med veilederne og elevene. Det er stas å bli invitert inn i lagene!

– Hvis du hadde fått velge tema på årets oppdrag, hva er ditt drømmetema?
– Klesindustri, en versting i forsøpling på verdensbasis. Hvordan kan vi løse det? Her må det skje mye ganske fort, og vi trenger ungdommen til å finne løsninger for den utfordringen vi har med fast fashion, dumping i tredjeverdensland, uforsvarlige produksjonsbetingelser, helsefarlige produksjonsprosesser, osv.

Fortell en fun fact om deg selv!
– Jeg er sjokoladeavhengig. Ikke noe fancy, melkesjokolade er det beste jeg vet.

 


Jubel under turneringsdagen i Sunnhordaland.