FIRST® LEGO® League sin historie

FIRST® LEGO® League er i dag et globalt konsept som arrangeres i over 80 land over hele verden. Slik har det ikke alltid vært. Her kan du lese mer om historien til konseptet som engasjerer barn og ungdom verden over. 
FIRST® LEGO® League er utviklet i samarbeid mellom organisasjonen FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) fra New Hampshire i USA og LEGO Company.

Den første offisielle FIRST® LEGO® League-turneringen ble avholdt i USA i 1999. Som første land utenfor USA ble FLL testet i Skandinavia i år 2000 med stor suksess. Pilot-turneringen ved Bodø Lufthavn 8. november, samlet lag fra Bodø, Harstad, Drammen, Trondheim, Stavanger, Jönköping, Oslo og Minnesota. Totalt 13 lag deltok. Flere potensielle samarbeidspartnere var invitert til pilotturneringen og høsten 2001 rullet FLL programmet ut i 8 byer i Danmark, Norge og Sverige. Etter det har nettverket vokst stort og vi er nå rundt 50 byer og gjennom FLL og FLL Jr. når vi over 150 000 barn hvert år!

first-lego-logo

bane-glede
Hver turneringsby har sin lokale prosjektleder som organiserer turneringen og flere tusen frivillige deltar for å gjennomføre FIRST® LEGO® League i Skandinavia. Uten denne frivilligheten blant næringsliv, studenter og andre, hadde det ikke vært mulig å få til dette tilbudet til så mange barn og unge i Skandinavia.

Fra 2000 - 2016 har vi arrangert over 500 FLL turneringer, 16 skandinaviske finaler og 3 verdensfinaler hvor over 130 000 barn har deltatt. 

FLL-logo

Prosjektledere
FS_logo_kort_boks_hvit

FIRST Scandinavia

Det er stiftelsen FIRST Scandinavia som står bak FIRST® LEGO® League i Skandinavia. FIRST Scandinavia har som formål å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi, og gjennom dette bidra til at flere velger en realfaglig utdanning. Les mer om FIRST Scandinavia.