Hva er FIRST® LEGO® League?

FIRST® LEGO® League er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som strekker seg over en arbeidsperiode på 8 uker. Den har som mål å inspirerer barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere. 
 
I FIRST®  LEGO®  League får deltakerne selv forske på samfunnsaktuelle utfordringer som er laget spesielt for deres aldersgruppe. Oppdragene er laget for å engasjere og inspirere barn og ungdom innen vitenskap og teknologi.
 
I midten av september slippes årets FIRST® LEGO® League-oppdrag. Deltakerne skal forske på temaet, finne en innovativ løsninger på et problem, og designe og programmere en LEGO MINDSTORMS robot. Lagene har en åtte uker lang arbeidsperiode før de skal delta på sin lokale turnering og få møte andre lag som har forsket på samme tema. I Skandinavia har vi 50 turneringsbyer som lagene kan delta i. Du kan finne alle våre turneringer her. For å kunne delta må man ha et lag og minst en voksen veileder. 

 

FIRST® LEGO® League er godt forankret i læreplanen, og er i tillegg en god måte å arbeide med klassemiljøet, derfor kommer de fleste lagene våre fra skoler. Arbeidsmetoden gjør at en jobber med store deler av den overordnede læreplanen, og årets tema dekker et bredt utvalg kompetansemål fra flere fag. Du kan lese mer om FLL i skolen her.  

Vi har også mange fritidslag, de er en mangfoldig gruppe og kan være fritidsklubber, vennegjenger, robotklubber med for eksempel en forelder som veileder. Vil du ha mer informasjon om veilederrollen, kan du trykke her. 
IMG_8587x-klem
Totalt påmeldte lag
9
2
7

Påmelding

Påmeldingen til FIRST® LEGO® League 2019 er åpen fra 1. februar 2019!

Turneringen arrangeres 9. november. 

For å løse robotdelen av oppdraget må man ha et Challengesett (robotbanen = matte og LEGO-deler) og en LEGO MINDSTORMS robot. Challengesett og robot bestilles hos FIRST Scandinavia Partner.

Påmeldingsavgift: NOK 2300, DKK 1850, SEK 2600. Påmeldingsavgiften inkl. 12 t-skjorter, tilgang til årets oppdrag oppdrag samt tilgang til lagsiden.
Gå til påmelding

Hvorfor FIRST® LEGO® League?

 • Passer svært godt inn i læreplanen.
 • Gir gode opplevelser med teknologi, forskning, innovasjon og prosjektarbeid 
 • Styrker samholdet i klassen/gruppen og er bra for samholdet i klassen - styrker lagfølelsen
 • Skaper personlig og faglig utvikling
 • Gir deltakerne mulighet til å jobbe praktisk med reelle problemstillinger
 • Øker kunnskap om programmering og design
 • Oppmuntrer til oppfinnsomhet og kreativitet
 • Egner seg godt for tilpasset opplæring
 • Øker interessen for teknologi og realfag
 • Kan være med å øke rekrutteringen til realfaglige studier
 • Elevene får erfaring med metoder og organisering som ligner arbeidslivet

 

Hvorfor-FLL
IMG_8342x-deltakere
TREDELING_NO_2019

Hva skal lagene jobbe med?

FIRST LEGO League består av 4 deler som lagene skal jobbe med.

 

Prosjekt

Prosjektdelen er forskningsdelen i programmet. Her skal deltakerne forske på årets tema, finne en relevant problemstilling for så å foreslå en løsning på denne. Det kan være et produkt, en tjeneste, en forbedring av noe som allerede eksisterer, eller andre innovative løsninger. De skal også dele løsningen sin. 

 

Teknologi

I teknologi skal elevene lære å programmere en LEGO MINDSTORMS Robot og bruke den til å løse hinder på en robotbane (denne følger med i Challengesettet). 

 

Kjerneverdier 

Disse omkranser alle kategoriene og skal være tydelig gjennom hele prosjektperioden. Fokuset er på at deltakerne skal jobbe sammen som et lag, respektere hverandre, og ha det gøy.

IMG_9042x-pris

FIRST® LEGO® League kjerneverdier

Vi uttrykker FIRST®-filosofiene Gracious Professionalism® og Coopertition® gjennom våre kjerneverdier:

Oppdagelse: Vi utforsker nye kunnskaper og idéer.
Innovasjon: Vi bruker kreativitet og utholdenhet for å løse problemer.
Innvirkning:  Vi bruker det vi lærer til å forbedre verden.
Inkludering: Vi respekterer hverandre og omfavner våre ulikheter. 
Lagarbeid: Vi er sterkere når vi arbeider sammen.
Moro: Vi har det gøy!
IMG_8893x-publikum