Turneringer og arrangementer i FIRST® LEGO® League Jr.

Selv om det uten tvil er prosessen og alt dere lærer i ukene dere arbeider med FIRST® LEGO® League Jr. som er det viktigste, er også arrangementene en viktig del av konseptet. Her kan du lese om både regionale turneringer, den skandinaviske finalen og den internasjonale turneringen i USA; World festival Expo.

Regionale turneringer

Regionale turneringer avholdes 8 uker etter oppdragsslippet i september. På turneringsdagen får lagene møte andre lag som har arbeidet med det samme oppdraget, og feire den fantastiske innsatsen alle lag har lagt ned de siste ukene!

Presentasjon laget gjør foran dommeren varer i ca. 10 min. Laget forteller om seg selv og arbeidet sitt og viser frem sin poster og LEGO® modell. Etterpå stiller dommerne spørsmål for å lære mest mulig om det laget har arbeidet med.kart

header-IMG_7237x-publikum

Skandinavisk finale

3 uker etter de regionale turneringene arrangeres Skandinavisk finale. Siden FLL Jr. ikke bedømmes etter gitte kriterier og krav, vil invitasjoner bli sendt ut til arrangøres av FLL Jr. i din by. Lag som er interessert i å delta på en skandinavisk finale vil kunne ta kontakt lokal prosjektleder eller med FIRST Scandinavia direkte for å melde sin interesse. 

Eksempel på en turneringsdag

09:30 - Lagene ankommer, og setter opp sin LEGO-modell og poster 
i stand
10:00 - Åpningsseremoni 
10:30-1230 - Lagene presenterer sitt prosjekt til dommere. 
13:00 - Medaljeseremoni

header-IMG_7175x-dommer
bilde

World Festival Expo

Her samles deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i FLL Jr.  Denne turneringen arrangeres i april/mai i USA. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må regne med en påmeldingsavgift. 

Ønsker laget ditt å delta, ta  kontakt med lokal prosjektleder eller direkte med FIRST Scandinavia.