Historien bak FIRST® LEGO® League Jr.

FIRST® LEGO® League Jr. er i dag et globalt konsept som tiltrekker over 40 00 deltagere. Slik har det ikke alltid vært. Her kan du lese mer om historien til konseptet som engasjerer barn verden over.
FIRST® LEGO® League og FIRST® LEGO® League Jr. er utviklet i samarbeid mellom organisasjonen FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) fra New Hampshire i USA og LEGO Company. Den første offisielle FIRST® LEGO® League Jr. turneringen ble avholdt i USA i 2004 med 125 lag og 375 deltakere.

FIRST Scandinavia innførte konseptet i 2012.
first-lego-logo

header-IMG_8639x-scene
Fll-jr-logo

Hver turneringsby har sin lokale prosjektleder som organiserer turneringen og flere hundre frivillige deltar for å gjennomføre FIRST® LEGO® League Jr. i Skandinavia. Uten denne frivilligheten blant næringsliv, studenter og andre, hadde det ikke vært mulig å få til dette tilbudet til så mange barn og unge i Skandinavia. Fra 2013 - 2017 har vi arrangert 61 FLL Jr. turneringer med 605 lag og over 5500 deltakere. 
Prosjektledere
FS_logo_kort_boks_hvit

FIRST Scandinavia

Det er stiftelsen FIRST Scandinavia som står bak FIRST® LEGO® League Jr. i Skandinavia. FIRST Scandinavia har som formål å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi, og gjennom dette bidra til at flere velger en realfaglig utdanning. Les mer om FIRST Scandinavia.