Tren og lek frem kognitiv kondis hos de yngste

Det finnes ingen grenser for fantasien når barna leker. Ved å leke med DUPLO får de yngste både forske og skape. FIRST® LEGO® League Discover er et pedagogisk prosjekt for barnehagen, der barna bruker LEGO DUPLO som verktøy.

portrett-jenter-duplo
FIRST® LEGO® League er verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse, der Discover er divisjonen for de yngste barna, skolestarterne i barnehagen.

Les mer om FIRST® LEGO® League Discover her

– I Discover får barna utløp for utforskertrang og skaperglede. De lærer viktige ferdigheter som problemløsning, samarbeid og sist, men ikke minst så utvikler de kognitiv kondis. Det sier June Navjord Moltubakk, pedagog i FIRST LEGO League Scandinavia.

– Dersom dere er i gang med å planlegge høsten for førskolegruppa, kan dette være perfekt. Lurer dere på om Discover kan være noe for dere å starte opp med eller har andre spørsmål, er det bare å ta kontakt med meg, sier June.

Bare å sette i gang

Discover er PLUG&PLAY, det vil si at det kommer med ferdig planlagte økter, og så lenge du har DUPLO og årets prosjektpakke, er det bare å sette i gang.

– Øktene er på ti ganger én time, og har høy pedagogisk kvalitet. De er baserte på rammeplanen for barnehagen, så barnehageansatte trenger ikke bruke tid på planlegging, men heller fokusere på barna, sier Moltubakk.

Det viktigste er at barnehagen har nok DUPLO, der er STEAM Park et godt utgangspunkt.

I øktene jobber fire barn sammen som et lag for å løse en utfordring ingen voksne vet svaret på. Her får barn oppleve mestring, glede og engasjement, mens de lærer om årets tema.

Dette gjør du:
• Meld barnehagen på
• Få tilgang til innlogging og ressurser
• Bestill prosjektpakke
• Sørg for at du har nok DUPLO (Ev. bestill STEAM Park)

Se FIRST® LEGO® League Discover filmen her
portrett-jenter-duplo