Bli kjent med Silje

Silje drømmer om 10 000 lag, og får masse energi av å være med mennesker. Bli litt bedre kjent med den sprudlende konseptlederen vår, Silje Kumeus!

Konfetti_2

Bakgrunn:

- Jeg er utdannet lærer med spesialisering i matematikk. Tilfeldigvis kom jeg over en pedagogstilling i FIRST Scandinavia på slutten av 2015 og måtte bare søke. Som pedagog i FIRST LEGO League fikk jeg muligheten til å engasjere tusenvis av barn og unge i realfag, så da måtte jeg gripe sjansen.

Jeg jobbet som pedagog i FIRST LEGO League i to år før jeg overtok som konseptleder høsten 2017.

- Hva er din guilty pleasure?

- Jeg elsker fart og spenning, men må kanskje svare TV-serien Greys Anatomy.

- Hva klarer du deg ikke uten?

- Da må jeg si Pepsi Max :)

- Hva er det beste med jobben din i FIRST LEGO League?

- Jeg får møte masse supre mennesker, både barn og voksne i alle aldre og yrker! Jeg får masse energi av å være med mennesker, og selvfølgelig er Skandinavisk finale et stort høydepunkt når man får se og kjenne på det man jobber for hele året! Og tenk å få arbeide med et konsept med gåsehudgaranti!

- Hva er ditt største gåsehud-øyeblikk i FIRST LEGO League?

- Det er veldig mange å velge i, og så mange øyeblikk som ikke kan konkurrere mot hverandre, men det må være historiene om de som ikke har fått det helt til på skolen, og som blomstrer i FLL.

Gutten som bygget og programmerte en godterimaskin helt på egen hånd under temaet matsikkerhet. Jenta som fikk den viktige dokumentasjonsrollen som fotograf og med det opplevde mestring og tilhørighet. Det er veldig rørende å se hvor mye FLL betyr for mange av deltakerne.

 

- Hva håper du at deltakere og veiledere sitter igjen med etter å ha deltatt?

- Mestringsfølelse, meningsfull læring, at de har blitt god på samarbeid og inkludering, og at de har lært fag på en spennende måte. 

 

- Hvordan kan vi best motivere barn og unge til å velge realfag?

- Ved å gi spennende, meningsfulle og virkelighetsnære oppgaver. Oppgaver der de voksne ikke har svaret på forhånd og der barn/ungdom selv er drivkraften er kjempeviktig. 

 

- Hva jobber du med akkurat nå?

- Jeg jobber med utrolig mye forskjellig, men akkurat nå jobber jeg med det kommende nyhetsbrevet, litt økonomi, oppfølging av det eksisterende nettverket vårt, og så arbeider jeg med å rekruttere enda flere byer til å arrangere FLL sånn at enda flere barn får muligheten til å delta. 

 

- Hvordan lader du batteriene?

- Jeg klatrer og løper. Da får jeg egentid og lader batteriene maksimalt.

Jeg har to barn, og selv om det kan være slitsomt å løpe etter toåringen, så digger jeg å henge med familien min.

 

- Hva gleder du deg mest til i årets sesong?

- Jeg gleder meg til vi (forhåpentligvis) skal møtes fysisk igjen, og til å se spente deltakere! Kjenner jeg får gåsehud bare av å tenke på det! 

 

- Hvordan er FIRST LEGO League om ti år?

- Om 10 år har ALLE barn i Skandinavia mulighet til å være med på FIRST LEGO League! Da har vi kanskje 10 000 lag! 

PA_Silje_scene

Konfetti_2