Bli kjent med June

June elsker "can-do attituden" i FIRST Scandinavia, og det har hun store mengder av selv også!
Hun er faglig dyktig, og tar nye utfordringer med et stort smil. Hils på June, FIRST LEGO Leagues pedagog!
June-duplo

Bakgrunn:

Jeg er født og oppvokst i Vesterålen, før jeg flyttet til Tromsø for å studere. Etter endte studier ved UiT, Berkeley og deler av praksis i Helsingborg, var jeg ferdig utdannet lektor i 2012. Deretter har jeg jobbet ved flere skoler, fra videregående og ned til mellomtrinnet. Da vi flyttet til Bodø søkte jeg jobb i FS, og tok sjansen på å prøve noe helt nytt. Det er jeg veldig glad for! I FLL jobber jeg blant annet med pedagogisk utvikling og forankring, og kursing av nye FLL-veiledere. 

 

– Hva er din guilty pleasure?

– Pepsi Max, dobbelkrydret potetgull og juicye dokumentarer/true crime. 

– Hva klarer du deg ikke uten?

– Familien min, venner, gode sko og god mat! 

– Hva er det beste med jobben din i FIRST LEGO League?

– Det beste med jobben min er "can-do" attituden blant kollegaene mine i FS og de i nettverket vårt. Og selvfølgelig å se barn stråle av stolthet, og å høre dem fortelle om problemene de har løst og det de har lært. Det blir mye happy tears i denne jobben, og det elsker jeg! 

– Hva er ditt største gåsehud-øyeblikk i FIRST LEGO League?

– Å høre et FLL Explore-lag forklare meg hvorfor mennesker ikke kan bo på månen under Into Orbit-sesongen i 2018. Så mye detaljer, kunnskap og kompetanse i en herlig gjeng på 8 år! 

 

– Hva håper du at deltakere og veiledere sitter igjen med etter å ha deltatt?

– Jeg håper deltakerne sitter igjen med en økt tro på deres skaperkraft. At de har skjønt at de kan, og bør, være med å påvirke verden. Veilederen håper jeg har sett alt elevene har lært og forskjellen h*n har gjort for dem. Håper h*n har fått alle de klappene på skuldra som h*n fortjener, og at h*n er motivert til å satse på en ny sesong :-)

–  Hvordan kan vi best motivere barn og unge til å velge realfag?

Gi de tidlige mestringsopplevelser hvor de selv får være drivkraften. Å ta utgangspunkt i virkelige problemstillinger gir driv og engasjement, og da når vi bredt! 

– Hva jobber du med akkurat nå?

– Akkurat nå jobber jeg spesielt med nye ressurser for veiledere, nyhetsbrev og web mens jeg gleder meg til kurssesongen. 

– Hvordan lader du batteriene?

– Jeg lader batteriene ved å lage mat jeg aldri har laget før, helst noe som tar hele dagen! 

– Hva gleder du deg mest til i årets sesong?

– At vi kan møtes fysisk igjen! Å være sammen og kjenne på spenningen, engasjementet, høre på barn og ungdoms fantastiske ideer, og virkelig kjenne på den gode FLL-stemningen! 

– Hvordan er FIRST LEGO League om ti år?

– Om ti år så vet alle hva FLL er, og alle barn og ungdom som ønsker det skal ha muligheten til å delta. Hvor du bor og hvilken skole du går på skal ikke lengre avgjøre om du får lov å være med på denne læringsopplevelsen!


Meld deg på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på hva som skjer i FIRST LEGO League

June-duplo