Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)

Robotkonkurrence indtager Børnenes Hovedstad

Publisert: 15. februar 2016

Billund bliver efter 10 års pause igen vært for et lokal FIRST LEGO League-stævne og styrker dermed paletten af muligheder for leg, nysgerrighed og samarbejdet i undervisningen.

For et lille års tid siden stod et hold 7.klasses elever fra Billundskolen i St. Louis, USA, blandt verdens allerbedste unge, problemløsende robotbyggere.Holdet havde dystet sig hele vejen gennem en lokal og en skandinavisk konkurrence til ”verdensmesterskaberne” i FIRST LEGO League.Også på andre af kommunens skoler har der gennem flere år været arbejdet med det at bygge, løse opgaver og konkurrere med robotter og skolerne har haft deltagere med i lokale konkurrencer i enten Herning, Horsens, Aarhus eller Sønderborg, lige som lokale lærere de seneste tre år på eget initiativ har afviklet en såkaldt ”mini-FIRST LEGO League-dag” på en af kommunens skoler.Og i løbet af efteråret 2016 bliver der mulighed for at deltage i en helt officiel FIRST LEGO League konkurrence med fuldt program i Billund Børnenes Hovedstad. Billund har tidligere – i perioden 2001-2006 været vært for lokale stævner, og det er den indsats, Børnenes Hovedstad har besluttet sig for at tage op igen.- Tankerne bag FIRST LEGO League er at øge børn og unges interesse for teknologi og videnskab og at styrke deres muligheder for at lege, samarbejde og tænke nye løsninger. Det ligger fuldstændig spot on i tråd med vores overordnede vision om at udvikle skabende verdensborgere med viden og færdigheder, der er skabt gennem læring, leg og kreativitet, fortæller direktør Mette Højborg om bevæggrunden for, at Børnenes Hovedstad har søgt om – og er blevet godkendt til – at afvikle FIRST LEGO League-stævner igen.Der vil blive åbnet for tilmeldinger i løbet af foråret, så der er god tid til at de deltagende hold kan nå at få forberedelserne med i planlægningen og være klar til stævnedagen i november.

- I første omgang er målet at få 20 holdtilmeldinger til stævnet i 2016. Men det er da ingen hemmelighed, at vi meget gerne ser det lokale stævne vokse sig til en årlig tilbagevendende begivenhed i Børnenes Hovedstad, siger Mette Højborg.I forbindelse med engagementet i FIRST LEGO League og flere andre nye tiltag udvider Børnenes Hovedstads kontor sin bemanding og søger lige nu en projektkoordinator med lyst til at lege med læringsprojekter.

 


logologologo
logologologo