Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)

Nyheter fra Östersund

Årets uppdrag - Animal Allies - är avslöjat!!!

Årets uppdrag har avtäckts!
13. september 2016

Animal Allies är temanamnet för FLL 2016!

Klicka på "Uppdrag" uppe i menyraden, så hittar du mer information om Animal Allies. Än så länge vet man inte så mycket, men troligtvis handlar det om hur människor och djur samarbetar i naturen. Det kompletta uppdraget offentliggörs 10 september och tävlingen genomförs lördagen den 5 november.
27. desember 2015

FIRST LEGO League Champions 2015 i Östersund är... Vallabor från Frösön, Östersund!

Det blev en hård kamp, men Vallabor från Vallaskolan på Frösön hade den högsta och jämnaste nivån i alla tävlingskategorier. De blev därför utsedda till FIRST LEGO League Champions och får representera Jämtland och Västernorrland i Skandinaviska finalen som genomförs 28/11 i Mo i Rana i Norge. Stort GRATTIS!
11. november 2015

FIRST LEGO League 2015 Trash Trek är igång!

Nu är anmälningssidan öppen och det är fritt fram att anmäla ditt lag till FLL Östersund. Välj Turneringar i menyn, sedan Anmälning. Scrolla ner och klicka på Östersund. Är det du som blir först att anmäla?
1. februar 2015

FIRST LEGO League Champions 2014 i Östersund är: Robot Rescue Team från Härnösand!

Årets tävling är nu avgjord och vinnarlaget blev alltså Robot Rescue Team. De nöjde sig inte bara med totalsegern, utan fick även med sig Robottävlingens 1:a pris, Teknikpriset och Samarbetspriset hem till Härnösand. Forskningspriset och Robottävlingens 2:a pris gick till Vallabor från Vallaskolan på Frösön medan Marknadsföringspriset vanns av Vildmarksungarna från Kyrkslättens skola i Kall. Till slut blev HAIKARNA från Kastellskolan i Härnösand tilldelade det lokala priset som kallas MV-Nordics inspirationspris. Stort GRATTIS till alla vinnare! Klicka på Resultat till vänster i menyn så ser du hela listan.
10. november 2014

Lag 8 och 9 är anmält! Nu börjar det likna tävling!

Vi hälsar Östbergsskolan och Vallaskolan, båda på Frösön, välkommen till FLL Östersund. Kul att tävlingen växer! Kan vi få ett lag till, så att vi når upp till 10 tro?
12. september 2014

Lag nummer 7 är nu anmält!

Vi hälsar Hemmalaget från Östersund välkomna till tävlingen! Ni är det första privatlaget från Jämtland som deltar i FLL Östersund! Kul!
6. september 2014

Nu är 6 lag anmälda till tävlingen, varav 4 från Västernorrland!

Vi hälsar Kastellskolan och privatlaget Robot Rescue Team från Härnösand, Söråkers skola från Timrå, Lidens skola från Sundsvall, Näldenskolan från Krokom och Kyrkslättens skola från Åre mycket välkomna till FLL Östersund. Nu hoppas vi att fler anmäler sig, särskilt från Jämtland!
4. september 2014

De tre första lagen är nu anmälda till tävlingen!

Första laget att anmäla sig till årets tävling var Robot Rescue Team, som är ett privatlag från Härnösand. Lag nummer 2 var Vildmarksungarna från Kyrkslättens skola i Kall, Åre. Tredje laget blev Söråkers Robotics 2 från Söråkers skola i Timrå. Vi hälsar dem varmt välkomna till FIRST LEGO League 2014 World Class i Östersund!
27. juni 2014

1 | 2 | 3 | 4   Neste »
logologologo
logologologo