Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)

En fantastisk finaledag er over

Publisert: 8. november 2015

Over 300 deltakere og 300 publikumere fikk en flott opplevelse av årets finale på NTNU Gløshaugen. Realfagsbygget var fullstappet med ivrige og kreative barn.

En 8 ukers prosjektperiode er over for denne gang. Elever i hele Trøndelag har altså jobbet siden midten av september med forskningsoppdraget "søppel". De har gjort research, laget modeller og lært seg mye om hvordan vi kaster, gjenvinner og behandler søppel i hele verden. Dette har resultert i en ny og innovativ løsning. Denne ble presentert på finaledagen foran fornøyde dommere.


NTNU Gløshaugen i morgentimene. Robotkjøring.

Dagen startet kl. 09.30 med presentasjoner og robotkjøring. Ivrige barn og unge var opptatte med å prestere i alle retninger. Det å løpe fra forskningspresentasjon til pitpresentasjon, eller fra teknisk presentasjon til robotkjøring, ble normalen. Dagen ble avsluttet kl. 17.30 med Hovin Trash Fighters som årets vinner av Championspris, noe som betyr at gjengen fra Hovin skole på Melhus skal ta turen nordover til Mo i Rana 28.november.


Fornøyde elever fra Hovin skole og laget Hovin Trash Fighters, som kan juble for å nettopp blitt kåret til årets Champion!


Vakt på piten


Pitdommere i sving på presentasjoner. Her er det "Noobots" som presenterer sitt arbeid.


Flere skoler benytter seg av et FLL-hefte som er utarbeidet på Stavset skole. Med dette hefte skal elevene gå på flere presentasjoner og skrive en rapport. Dette vil øke læringsutbytte for mange på selve finaledagen.Filmteamet med Sølve Price i spissen.Piten til Stavset recyclers, som vant samarbeidsprisen.


På denne piten kan du få servert varm drikke.

Det er ingen tvil om at det har vært en bra dag, for store og små. Nå er det bare å legge seg i hardtrening frem mot neste års prosjektperiode som slippes lørdag 10.september kl. 13.00. Finaledagen er lørdag 5.november, NTNU Gløshaugen, avd. realfagsbygget.


TV-Adressa besøkte oss på Gløshaugen. Den reportasjen kan du se her: http://www.adressa.no/tv/?id=31727&autoplay=1

Følg oss gjerne på vår egen facebookside: https://www.facebook.com/FIRST-LEGO-League-Trondheim-322525014431628/

De øvrige vinnerne av de ulike klassene kan du lese mer om her

logologologo
logologologo