Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)
Du er her: Oppdrag > Tidligere oppdrag > Oppdrag 2006 > Q&A

Q&A

Tøy med motstandsdyktighet mot flekker
Spørsmål
Hva skjer hvis det er dommeren som fjerner den siste slampartikkelen som ligger i den gule beholderen? Får vi 15 poeng for utført oppdrag da?

Svar
Nei beklager, da er det ingen poeng. Det er roboten som må utføre oppgavene på banen for å få poeng. Og selv om det ikke er spesifisert i selve oppgaven, så setter denne FAQ’en en stopper for det og dommerne vil få beskjed om å ikke gi poeng for dette.
 
Molekylmotor

Spørsmål 1
Får vi poeng for oppdraget selv om molekylmotoren ikke roterer når vi leverer ATP- molekylet?

Svar
Ja dere vil få poeng selv om ikke molekylmotoren roterer eller batteriet faller ned.

Spørsmål 2
Noen ganger når vi leverer molekylet så faller den ned gjennom den sorte rammen og ned på matten. Vil vi få poeng for utført oppdrag?

Svar
Ja, - ingen problem! Så lenge hvilken som helst del av molekylet er gjennom den sorte rammen eller har falt gjennom den sorte rammen, vil dommerne gi poeng for utført oppdrag.

 

 

 

molekylmotor
 
Robotbane
Spørsmål

Når dugen lægges som beskrevet i opgaven passer afmærkningen for Rum-elevatoren ikke..... mærkerne er ikke over for hinanden .... hvad skal vi gøre ?

Svar
Bruk midten av bordkanten for å plassere rom heisene riktig. For team som bruker et bord vil det være mest hensiktsmessig å ikke bruke veggen i basen for å sikte inn roboten mot denne oppgaven. Da har man forsikret seg at avstandene til romheisen alltid vil være den samme.

 mat_orientation
 
Hvis man plasserer to bord ved siden av hverandre og drar robotmatten ned i sør-vestre hjørne slik deter beakrevet at man skal gjøre, vil ikke plasseringen av rommheisen passe. Det er derfor nødv endig for teamene å ikke bruke veggene i basen for å sikte seg inn på denne oppgaven. Det anbefales at man bruker enten trykket på matten i basen eller måler seg ut fra kanten på matten.
logologologo
logologologo