Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)
Du er her: Oppdrag > Oppdrag 2017

Oppdrag

Velkommen til oppdraget HYDRO DYNAMICS!

Bli med og dykk inn i årets sesong!Forsk på elementet vann - Finnes det lett tilgjengelig? Hvordan brukes det? Hva bruker man vann til? Og hvor blir det av vannet? Lagenes oppdrag denne sesongen er å forbedre måten mennesker finner, transporterer, bruker eller kvitter seg med vann på. Lagene skal i FIRST®  LEGO® League 2017 utforske problemer innenfor menneskenes vannkretsløp. 


FIRST LEGO League utfordrer deltakere til å tenke som forskere og ingeniører. Gjennom sesongen, vil lagene velge en samfunnsaktuell problemstilling og finne en løsning på denne. Laget skal også bygge, teste og programmere en LEGO MINDSTORMS-robot for å løse oppdrag på en robotbane. 


På tvers av forskning og arbeid med teknologi, arbeider lagene under kjerneverdiene, som for eksempel teamarbeid, lagånd og respekt for hverandre. 

Det finnes ingen fasitsvar i FIRST® LEGO® League. Lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet. Lagene får inntil 8 uker på å skape og ferdigstille prosjektet. 11. november møtes alle lag i hele Skandinavia i sine lokale FLL-turneringer for å konkurrere om de beste løsningene. Årets oppdrag kan lastes ned her:

Oppdraget - i korte trekk, er en kortversjon av årets oppdrag (det er likevel viktig å lese hele Challenge guide)Challenge guide er det komplette oppdraget. Her finner dere alt dere trenger å vite om årets oppdrag og leveranser.Field Setup er veiledningen til hvordan dere setter opp robotbanen.

I tillegg til prosjekt, markedsføring og teknologi, jobber FLL-lagene under FLL kjerneverdier. De er de grunnleggende elementene som skiller FLL fra andre prosjekter av sitt slag: 

  • Vi er et lag.
  • Vi arbeider sammen for å finne løsninger med hjelp fra våre veiledere og mentorer.
  • Vi vet at veilederne og mentorene ikke har alle svarene – vi lærer sammen.
  • Vi er gode konkurrenter.
  • Det vi oppdager, lærer og erfarer er viktigere enn det å vinne.
  • Vi deler erfaringene våre med andre.
  • Vi viser Gracious Professionalism® og Coopertition® i alt vi gjør.
  • Vi har det GØY!

Se filmer om oppdraget (kun med engelsk tale):

   
 

logologologo
logologologo