Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)
  Du er her: Om FLL > Intl. turneringer

  Internasjonale turneringer


  Prosjektperioden i FIRST LEGO League varer i 8 uker og avsluttes med regional turnering. Denne dagen møtes lagene for å vise frem arbeidet de har gjort, og for å konkurrere om de beste løsningene. De regionale turneringene går av stabelen på samme dag i november i hele Skandinavia og Færøyene.

  Skandinavisk finale arrangeres 3 uker senere.

  FLL arrangeres i over 80 land i verden. Derfor er det også flere internasjonale turneringer, deriblant World Festival og FIRST LEGO League Open Championship.   Skandinavisk finale

  Laget som vinner FLL Championprisen i hver turneringsby er kvalifisert til den skandinaviske finalen.

  Laget som kvalifiserer seg vil få en invitasjon og må innen kort tid gi beskjed om de har mulighet for å delta i finalen.

  Til finalen kan laget ikke bestå av mer enn 12 deltakere inkl. veileder(e). Det vil si at store lag/klasselag må velge ut hvem som skal representere laget.

  Hvert lag må selv finansiere og organisere reisen til finalebyen. Skandinavisk finale går på rundgang mellom de skandinaviske landene og arrangeres 3 uker etter de regionale turneringene.

  Skandinavisk finale har like kategorier som en regional turnering. Man kan forvente at det også er et sosialt program for deltagerne fredag.

  Selve finaledagen er lørdag og hele dagen går med til turneringen.

  Et typisk finaleprogram ser i grove trekk slik ut:

  • Fredag: Ankomst og felles aktivitet på kvelden. Oppsett av stand. 
  • Lørdag: Finaledag med presentasjoner og robotkamper. Avsluttes med felles middag på kvelden.
  • Søndag: Hjemreise og ev. sightseeing på eget initiativ hvis det er ønskelig.
  Noen av prisvinnere fra finalen vil få invitasjon til å delta i de internasjonale turneringene.
  World Festival

  World Festival arrangeres som en festival, dvs. at konkurransen er ikke det aller viktigste, men å få samlet deltakende lag fra hele verden som sammen feirer gleden og entusiasmen ved å delta i FLL.

  Den store forskjellen ligger i at de ikke kjører mellomrunder og finaler i robotkonkurransen. Noen av kategoriene er også ulike.

  Denne turneringen arrangeres i april/mai og fast turneringssted er St. Louis i Missouri, US. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må påberegne en påmeldingsavgift.

  Turneringen arrangeres sammen med 3 andre turneringer og går over 3 dager.
  FLL Open European Championship

  FLLOEC arrangeres som en “stand-alone” FLL-turnering.
  Det vil si at i motsetning til World Festival er all fokus rettet mot FLL.

  Turneringen går på rundgang i Europa og lag fra alle land blir invitert.

  FLL OEC går av stabelen i april/mai/juni hvert år og har en varighet på 2-3 dager. Lagene må dekke reise og opphold selv, samt at man må påberegne en påmeldingsavgift.

  Lagene er selvfølgelig ikke på noen måte pliktig til å delta i internasjonale turneringer eller den skandinaviske finalen, men kvalifiserte lag vil få en invitasjon.
  logologologo
  logologologo