Velkommen til FIRST® LEGO® League

- en spennende kunnskaps- og teknologiturnering for barn og unge (10-16 år)
Du er her: Oppdrag > Tidligere oppdrag > Oppdrag 2012

Velkommen til Senior Solutions

Hvordan sikrer vi livskvalitet mens vi blir eldre? 

Noen aktiviteter og oppgaver kan bli mer utfordrende etter hvert som man blir eldre. F.eks. kan det bli litt vanskeligere å komme seg opp i tredje etasje, eller å åpne en stor garasjeport for hånd.
 
Andre ting som kan være utfordrende er å holde styr på bankkontoer, pensjoner og regninger. Hvordan kan vi sørge for gode levekår med trivsel og god sikkerhet om vi skulle bli syke?
 
Med Senior Solutions skal vi fokusere på slike utfordringer og lære mer om hvordan vi kan bedre vår egen og andres alderdom!  

Oppdraget er delt i tre og byr på utfordringer innenfor forskning, teknologi og profilering.

     
              
I forskningsoppgaven skal dere selv definere et problem. Dere skal lete og forske på fakta rundt det og presentere en ny og smart
løsning.

  I teknologioppgaven skal dere bygge robot og programmere denne til å løse oppgaver på robotbanen.   I profileringsoppgaven skal dere markedsføre og fortelle om prosjektet deres. Dere skal også planlegge og lage innholdet til piten på turneringsdagen.


Det finnes ingen fasitsvar i FIRST LEGO League.
Lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. Lagene får deretter 8 uker på å skape og ferdigstille prosjektet. 10. november møtes alle lag i hele Skandinavia i sine lokale FLL-turneringer for å konkurrere om de beste løsningene.
logologologo
logologologo